Mεγάλη δωρεά του Ιωάννη Μανουσάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου
Ρόδος

Mεγάλη δωρεά του Ιωάννη Μανουσάκη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Σε μεγάλη δωρεά προχώρησε ο Τήλιος Ιωάννης Μανουσάκης ο οποίος από το υστέρημά του ως συνταξιούχος που είναι φρόντισε να βοηθήσει την ολοκλήρωση ων διαδικασιών που επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργεία του νοσοκομείου. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν στον εξοπλισμό του νοσοκομείου δύο νέοι αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας, σε μία εποχή όπου οι αντοχές του νοσοκομείου δοκιμάζονται εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Το σύνολο της δωρεάς ανέρχεται στις 40.000€.

Κατά την παραλαβή του εξοπλισμού ο Διοικητής του Γ.Ν. Ρόδου κ. Γρηγόριος Ρουμάνης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι μία ξεχωριστή μέρα, είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που εντάσσουμε στον εξοπλισμό του νοσοκομείου μας δύο καινούργιους αναπνευστήρες. Το σημαντικό είναι ότι οι αναπνευστήρες αυτοί είναι δωρεά ενός συνανθρώπου μας από την Τήλο του κ Ιωάννη Μανουσάκη, ο οποίος από το υστέρημά του ως συνταξιούχος που είναι φρόντισε να βοηθήσει την ολοκλήρωση ων διαδικασιών που επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργεία του νοσοκομείου. Όπως ξέρετε τα συγκεκριμένα μηχανήματα είναι μηχανήματα τα οποία χρησιμοποιούμε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σε μία περίοδο που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και απαιτητικά σε συνδυασμό με την πανδημία του κορωνοϊού. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσπάθειά του, δωρεά που φτάνει τις 40.000€ με τα δύο αυτά μηχανήματα και την συνεχή του φροντίδα και μέριμνα για το νοσοκομείο μας και ελπίζουμε να αποτελέσει ένα ερέθισμα προς άλλους συμπολίτες μας να βοηθήσουν όσο γίνεται και αυτοί περισσότερο για να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο επ’ ωφελεία όλων των κατοίκων της Δωδεκανήσου. Κύριε Γιάννη σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη αυτή προσφορά σας.«

Ο Ιωάννης Μανουσάκης δήλωσε:

«Ονομάζομαι Ιωάννης Μανουσάκης και διαμένω στην Τήλο. Αποφάσισα να κάνω αυτήν την δωρεά στο ΓΝ της Ρόδου το οποίο καλύπτει όλη την Δωδεκάνησο. Δεν είμαι πλούσιος, είμαι συνταξιούχος ναυτικός και τα χρήματα αυτά τα έκανα στην θάλασσα με πολύ κόπο. Η ικανοποίηση μου είναι μεγάλη διότι τα χρήματα αυτά με τα οποία αγόρασα τα μηχανήματα της τελευταίας μονάδας εντατικής θεραπείας, πήγαν για καλό σκοπό, διότι θα σωθεί πολύς κόσμος που τα έχει ανάγκη. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση του νοσοκομείου και ιδιαίτερα τον κύριο Διοικητή που έκανε δεκτή την πρότασή μου και την συμπαράσταση σε αυτή την προσπάθεια. Άναψα μια μικρή σπίθα και εύχομαι η σπίθα αυτή να γίνει φλόγα στις καρδιές των ανθρώπων, οι συνάνθρωποι μας να μιμηθούν και να κάνουν ό,τι μπορούν. Οι έχοντες πολλά και οι έχοντες λίγα μπορούν. Κάνω έκκληση στην διοίκηση του νοσοκομείου, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους τεχνικούς να πλαισιώσουν την μονάδα αυτή, πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, να χειριστούν με συνέπεια τα μηχανήματα αυτά. Θα ήθελα να αναφερθώ στην Δήμαρχο της νήσου μας την κα Μαρία Καμμά Αλειφέρη, η οποία είναι μια γυναίκα δυναμική και άξια για την θέση της Δημάρχου στην Τήλο και μας κάνει υπερήφανους που την έχουμε Δήμαρχο. Δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραστεί σήμερα στην εκδήλωση αυτή λόγω φόρτου εργασίας. Θέλω να υπενθυμίσω και κάτι άλλο. Το 2012 έκανα δωρεά στο ίδρυμα του ορφανοτροφείου της Ρόδου την κατοικία που μένω στην Τήλο, μετά θάνατον. Δεν σταματάμε όμως εδώ, προχωράμε. Θα κάνω και στο ιατρείο της Τήλου άλλη μία δωρεά, με μηχανήματα πρώτης βοήθειας. Δεν σταματάμε εδώ. Όσο είμαστε υγιείς  και υπάρχει η δυνατότητα θα είμαι αρωγός. Στηρίζω ό,τι αξίζει.»