Χατζημάρκος-Καμπουράκης-Carsten-Rasmussen
Δήμος

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Χατζημάρκου και Α.Καμπουράκη με τον επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ανάρτηση του Δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Β Καμπουράκη στο  facebook :

«Σήμερα υποδεχτήκαμε στη Ρόδο τον Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στην αρμοδιότητά του είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και του Ταμείου Συνοχής.

Στην παραγωγική συνάντηση εργασίας που έγινε με τον κ. Rasmussen και στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Βασίλης Μανέττας και ο Γενικός Διευθυντής της Γιώργος Υψηλάντης αναλύθηκαν ζητήματα αναφορικά με τον σχεδιασμό εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης της ΔΕΥΑΡ και των επενδύσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Νωρίτερα, συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ Δημήτρη Τσίκκη από τον οποίο ζήτησε να καταθέσει πρόταση για την αντικατάσταση όλων των λεωφορείων της με ηλεκτροκίνητα. Ο κ. Rasmussen εξήρε και την πρωτοβουλία μας για την ίδρυση του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου Α.Ε εκφράζοντας την πρόθεση χρηματοδοτικής ενίσχυσης των επενδύσεων».