mein-schiff 5 Λιμάνι Ρόδου
Δήμος

Στο λιμάνι της Ρόδου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν

 

Στο Λιμάνι της Ρόδου κατέπλευσε σήμερα, Κυριακή 16 Μαΐου 2021 , το κρουαζιερόπλοιο “Mein Schiff 5 ” της  TUI Cruises

Το πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν 1000  επιβάτες και 595 άτομα πληρώματος κατέφθασε στη Ρόδο  στις 7:00 προερχόμενο από το Ηράκλειο   όπου είναι και home port

και θα παραμείνει έως τις 7 το απόγευμα, οπότε και θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον Πειραιά.

Με αφορμή τον κατάπλου του πλοίου, ο Δήμος Ρόδου  και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου    διοργάνωσαν από κοινού γιορτή υποδοχής και καλωσορίσματος των επιβατών με ροδίτικο παραδοσιακό  μουσικοχορευτικό συγκρότημα και προσφορά τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων.

Με την εν λόγω εκδήλωση έγινε και η επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου της κρουαζιέρας

Φωτο Αρ.Μιαούλης 

 

Τα κρουαζιερόπλοια σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα προσεγγίσουν  το μήνα  Μάιο το τουριστικό λιμάνι της Ρόδου θα είναι :

Στις 27 Μαΐου  το “AIDA BLUE”

Στις 30 Μαΐου   το “EUROPA”

Στις  31  Μαΐου  το “CELESTYAL CRYSTAL” και το “MEIN SCHIFF 5”

 

Να υπενθυμίσουμε ότι :

Την επίσημη έναρξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα για τη φετινή τουριστική περίοδο κηρύσσει η TUI Cruises, με την έλευση του Mein Schiff 5 στο Ηράκλειο για την εκκίνηση δρομολογίων στις 14  Μάϊου

“Μετά από πολύμηνη διακοπή, το Mein Schiff 5 αρχίζει με ταξίδια διάρκειας μιας εβδομάδας από και προς την Κρήτη. Περίπου 1.000 πελάτες του πρώτου ταξιδιού επιβιβάζονται σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ το πλοίο αναχωρεί αύριο στις 9 π.μ. με προορισμούς τη Ρόδο, τον Πειραιά και τη Σούδα της Κρήτης” επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως επισημαίνεται, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει αρνητικό τεστ COVID-19 πριν την επιβίβαση στο πλοίο, ενώ η χωρητικότητα έχει περιοριστεί στο 60%, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται μεγάλη αναλογία προσωπικού χώρου ανά επιβάτη.

Το φετινό καλοκαίρι είναι πολλά υποσχόμενο για τη βιομηχανία κρουαζιέρας στη χώρα μας, μετά την περσινή κατάρρευση.

Η ανακοίνωση της TUI:

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην οποία η TUI Cruises ξεκινά τις κρουαζιέρες στη φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Μετά από πολύμηνη διακοπή, το Mein Schiff 5 αρχίζει με ταξίδια διάρκειας μιας εβδομάδας από και προς την Κρήτη. Περίπου 1.000 πελάτες του πρώτου ταξιδιού επιβιβάζονται σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ το πλοίο αναχωρεί αύριο στις 9 π.μ. με προορισμούς τη Ρόδο, τον Πειραιά και τη Σούδα της Κρήτης.

“Περιμέναμε πολύ καιρό αυτή τη στιγμή. Το πλοίο Mein Schiff 5 αναχωρεί αύριο για το πρώτο του ταξίδι στη φετινή σαιζόν. Είναι μια συγκινητική στιγμή, τόσο για τους επισκέπτες όσο και για το πλήρωμα”, δήλωσε η κα. Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος της TUI Cruises. “Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι οι επιβάτες θα απολαύσουν για άλλη μια φορά τους μοναδικούς ελληνικούς προορισμούς και είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποστηρίξαμε τη διαδικασία επανέναρξης των κρουαζιέρων”, δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης.

Η TUI Cruises είχε προσφέρει και τον περασμένο Σεπτέμβριο κρουαζιέρες στην Ελλάδα με το πλοίο Mein Schiff 6, περιλαμβανομένων και χερσαίων εκδρομών. Το ίδιο θα ισχύει και στις φετινές κρουαζιέρες, όπου θα προσφέρονται χερσαίες εκδρομές που διοργανώνονται από την TUI Cruises.

Σχετικά με το πρωτόκολλο υγιεινής της TUI Cruises 

Περισσότεροι από 80.000 πελάτες έχουν συμμετάσχει στις κρουαζιέρες της TUI Cruises από τον Ιούλιο του 2020. Με τα πρωτόκολλα υγιεινής που εφαρμόζει, η TUI Cruises αποδεικνύει ότι είναι εφικτό να διοργανώνονται κρουαζιέρες με ασφάλεια και υγιεινή. Οι επισκέπτες απολαμβάνουν το ταξίδι τους, έχοντας ταυτόχρονα ένα σαφές πλαίσιο ασφάλειας και υγιεινής υψηλότερων προδιαγραφών: Είναι υποχρεωτικό να υπάρχει αρνητικό τεστ COVID-19 πριν την επιβίβαση στο πλοίο.

Επίσης, εφαρμόζονται μέτρα απόστασης και υγιεινής καθόλη τη διάρκεια της κρουαζιέρας. Οι επισκέπτες μένουν μεταξύ τους. Η χωρητικότητα του πλοίου έχει περιοριστεί στο 60 τοις εκατό, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται μεγάλη αναλογία προσωπικού χώρου ανά επιβάτη. Με αυτόν τον τρόπο, οι απαραίτητες αποστάσεις μπορούν να διατηρηθούν επί του πλοίου οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε.