αεροδρόμιο Διαγόρας Ρόδος
Ρόδος

Με 9 διεθνείς πτήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, η έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί

Με εννέα πτήσεις που είναι προγραμματισμένες να έρθουν στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”, ξεκινά σήμερα η τουριστική περίοδος στη Ρόδο, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η κίνηση για τις επόμενες ημέρες.

Με 9  διεθνείς πτήσεις σήμερα στο αεροδρόμιο της Ρόδου, 7 από Τελ Αβίβ, 1 από Παρίσι, 1 από Βρυξέλλες η έναρξη της τουριστικής περιόδου στο νησί

Οι πρώτες πτήσεις θα φέρουν τουρίστες από Τελ Αβίβ,  Παρίσι,  Βρυξέλλες  και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Τους τουρίστες θα υποδεχθούν αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου και χορευτικά συγκροτήματα, ενώ θα τους προσφερθούν παραδοσιακά γλυκά και αναμνηστικά δώρα.

Οι πρώτες πτήσεις σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα, είναι  οι εξής:

Πτήση της Aegean στις 7:15 το πρωί από Τελ Αβίβ και είναι 174 θέσεων.

8:45 πτήση της Ισραηλίτικης Εταιρίας EL AL,  προερχόμενη από Τελ Αβίβ, χωρητικότητας 166 θέσεων.

11:05  πτήση της Ryanair από Βέλγιο χωρητικότητας 189 θέσεων.

Στις 12:30 το μεσημέρι πτήση  από Τελ Αβίβ χωρητικότητας 174 θέσεων

Στη 1:30 πτήση της Arkia  από Τελ Αβίβ χωρητικότητας 122 θέσεων.

Στις  19.10 πτήση της Transavia από το Παρίσι

 

Καλοκαίρι 2021: Οι μέσες τιμές είναι στο +22%

Η ζήτηση για καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζεται σε υψηλό επίπεδο. Η TUI κατέγραψε συνολικά 2,6 εκατ. κρατήσεις για το καλοκαίρι 2021 – 69% χαμηλότερες από ό, τι σε συγκρίσιμο χρονικό διάστημα για το καλοκαίρι του 2019.

Οι μέσες τιμές είναι 22% υψηλότερες από ό,τι το καλοκαίρι του 2019 λόγω του υψηλού ποσοστού πακέτων all-inclusive στις τρέχουσες κρατήσεις.

Η χωρητικότητα για τους βασικούς μήνες του θερινού προγράμματος του 2021 παραμένει ισοδύναμη με περίπου το 75% του καλοκαιρινού προγράμματος του 2019 και η αύξηση της ζήτησης είναι σαφώς εμφανής τις τελευταίες εβδομάδες, με νέες κρατήσεις να διπλασιάζονται από τον Απρίλιο με σαφέστερα και πιο τα θετικά σημάδια ότι μια επανεκκίνηση του τουρισμού είναι επικείμενη.

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2022 δείχνουν επίσης μια καλή τάση, με τις κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται κατά 109% από τα τέλη Μαρτίου 2021.