Χατζημάρκος-Καστελλόριζο-οδικό-δίκτυο
Περιφέρεια

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου Καστελλορίζου

Διήμερη επίσκεψη στο Καστελλόριζο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προκειμένου να εξετάσει με την δημοτική αρχή τα έργα στα οποία θα δοθεί προτεραιότητα μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης του δημοτικού οδικού δικτύου του νησιού.
Ειδικότερα, το έργο της πλήρους ανακατασκευής του οδικού δικτύου ολοκληρώθηκε και το νησί έχει πλέον ένα εξαιρετικό οδικό δίκτυο, όπου εκτός από την ασφαλτόστρωση έγινε και προσθήκη στηθαίων ασφαλείας στα επικίνδυνα σημεία.
Το έργο αυτό, το οποίο ήταν αρμοδιότητα του Δήμου Μεγίστης, μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο προγραμματικής συνεργασίας με τον Δήμο Μεγίστης.
Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με την δημοτική αρχή την προτεραιοποίηση των επόμενων έργων που θα εκτελεστούν στο νησί. Συμφωνήθηκε να δοθεί προτεραιότητα σε δύο έργα και συγκεκριμένα:
– Στη συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου Καστελλορίζου και να προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια στη μελέτη, χρηματοδότηση και δημοπράτηση του έργου και
– Να συνδράμει και η Περιφέρεια στην προσπάθεια τροποποίησης της μελέτης του έργου «Αποκατάσταση λιμενικής υποδομής παραλιακής ζώνης Μεγίστης για την αποτροπή άμεσου κινδύνου», έργο που μελέτησε και δημοπράτησε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Το Γραφείο Τύπου