Μανώλης-Ανδρουλάκης-Πρόεδρος-της-Ένωσης-αστυνομικών-Δωδεκανήσου
Αστυνομικό

“Ήθελε να σκοτώσει αστυνομικό” Μαρτυρία “φωτιά” για το μαχαίρωμα στη Ρόδο

Τι λέει ο Πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Δωδεκανήσου στο DEBATER

Ένας 48χρονος συνελήφθη στη Ρόδο, όταν κατέβασε την Ελληνική σημαία από τον Βωμό της Πατρίδας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τρίτης, στις 6:30 π.μ.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Ο 48χρονος προσπάθησε να διαφύγει με φορτηγό, αλλά οι αστυνομικοί τον κατεδίωξαν μέχρι τη Μεσαιωνική πόλη.

Ο 48χρονος προσπάθησε να διαφύγει, πέταξε αρχικά έναν πυροσβεστήρα στους αστυνομικούς και ακολούθως όταν επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν, κατάφερε τραύμα με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα ενός αστυνομικού.

«Ήθελε να σκοτώσει ο δράστης. Σώσαμε τον συνάδελφο την τελευταία στιγμή»

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δωδεκανήσου, μίλησε στο DEBATER για το περιστατικό.

«Αν δεν προλαβαίναμε να ακινητοποιήσουμε τον δράστη, θα σκότωνε τον συνάδελφο μας καθώς μετά την πρώτη μαχαίρια στην κοιλιά πήγε να τον μαχαιρώσει και στο στήθος».

«Είχαμε σήμερα ένα περιστατικό που συνέβη πρωινές ώρες μετά από καταδίωξη και ακινητοποίηση ενός ατόμου στην παραλιακή της Ρόδου. Στην προσπάθεια τους οι συνάδελφοι μου να τον κατεβάσουν από το αυτοκίνητο αυτός αντέδρασε, στην αρχή τους πέταξε έναν πυροσβεστήρα και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι μήκους 40 εκατοστών κάρφωσε στην κοιλιακή χώρα τον συνάδελφο μας. Ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Χειρουργήθηκε άμεσα στο Γενική νοσοκομείο της Ρόδου, δεν του προκάλεσε κανένα τραύμα σε ζωτικό όργανο».

«Ο δράστης είχε αφαιρέσει τη σημαία από τον κεντρικό ιστό του Βωμού της Πατρίδας στο κέντρο της Ρόδου. Ήθελε να σκοτώσει ο δράστης. Σώσαμε τον συνάδελφο την τελευταία στιγμή. Αν δεν προλαβαίναμε να ακινητοποιήσουμε τον δράστη, θα σκότωνε τον συνάδελφο μας καθώς μετά την πρώτη μαχαίρια στην κοιλιά πήγε να τον μαχαιρώσει και στο στήθος. 

Ο συγκεκριμένος μας έχει απασχολήσει και άλλες φορές καθώς είχε συλληφθεί και στο παρελθόν».

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην χειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

 

 

Πηγή: debater.gr     ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΖΟΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ