Ουδέν μεμπτόν από πλευράς Λιμενικού Σώματος και Υπουργείου Ναυτιλίας, όσον αφορά τη μετακίνηση του Περιφερειάρχη στη Χάλκη
Περιφέρεια

Ουδέν μεμπτόν από πλευράς Λιμενικού Σώματος και Υπουργείου Ναυτιλίας, όσον αφορά τη μετακίνηση του Περιφερειάρχη στη Χάλκη

Άνθρακες ο θησαυρός για τα γνωστά κέντρα παραγωγής  παραπολιτικής, αφού τίποτα μεμπτό δεν στοιχειοθετείται όσον αφορά την μετακίνηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου στις 21 Φεβρουαρίου 2021 στο νησί της Χάλκης, όπως προκύπτει από έγγραφο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος,  Θεόδωρου Κλιάρη, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης  Πλακιωτάκης, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Το θέμα της μετακίνησης του Περιφερειάρχη και των συνεργατών του  με ιδιωτικό σκάφος στη Χάλκη, είχε φέρει στη Βουλή η βουλευτής του Μέρα25 Φ. Μπακαδήμα.  Από την γραπτή απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επιβεβαιώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με έγγραφό της είχε ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το επικείμενο ταξίδι, το οποίο έγινε στη βάση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), που ορίζει ρητώς ότι Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες δεν υπόκεινται στον περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών για μετακινήσεις που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο έγγραφο του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος αναφέρεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου /Δ/νση Πολιτικής Προστασίας /Τμ. Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Δωδεκανήσου, με το υπ’ αριθ. πρωτ. 18495/190/19-02-2021 έγγραφο,  ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Ρόδου ότι, την 20η ή την  21η Φεβρουαρίου 2021, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου πρόκειται να μεταβεί με ιδιωτικό σκάφος, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, στη νήσο Χάλκη, προκειμένου να μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο λήψης έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κοτρωνιού COVID-19. Το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε στον λιμένα Χάλκης την 21-02-2021 περί ώρα 09:10. Παρόμοιες δράσεις (μεταφορά ιατροφαρμακευτικού υλικού) έχουν πραγματοποιηθεί ξανά από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε άλλα απομακρυσμένα νησιά της Περιφέρειας, κατά το χρονικό διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ενημέρωνε σχετικά την αρμόδια Λιμενική Αρχή εγγράφως.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 της υπ΄αριθμ: Δ1Α/Γ.Π.οικ.9147/10-02-2021 Κ.Υ.Α. (Β΄ 534), όπως τροποποιήθηκε με την υπ΄ αριθμ: Δ1Α/Γ.Π.οικ.9769/13-02-2021 Κ.Υ.Α. (Β΄ 586), που ήταν σε ισχύ κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα, ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών εν όλω, δεν καταλαμβάνει μεταξύ άλλων: «[…Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες για μετακινήσεις που αφορούν την άσκηση των καθηκόντων τους…. και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας…. για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους]».

 

Από το παραπάνω έγγραφο προκύπτει ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τίποτα το μεμπτό και  παράτυπο δεν διεπράχθη όσον αφορά την μετακίνηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στη Χάλκη, παρά τη συντονισμένη προσπάθεια που έγινε τις ημέρες εκείνες από τα γνωστά κέντρα,  να δημιουργήσουν μείζον ζήτημα με σκοπό να πλήξουν ηθικά τον Γιώργο Χατζημάρκο, αλλά και σε κεντρικό επίπεδο από αντιπολιτευτικές προς την κυβέρνηση φωνές, που εκμεταλλεύτηκαν ένα ανύπαρκτο επί της ουσίας θέμα, φθάνοντάς το ακόμη και μέσα στη Βουλή, με στόχο να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.