Ολλανδοί τουρίστες Ρόδος
Τουρισμός

Το «πείραμα της Ρόδου»: Λήξη συναγερμού, αρνητικοί στον κορωνοϊό οι 4 Ολλανδοί τουρίστες

Αναχωρούν για την πατρίδα τους οι 189 Ολλανδοί τουρίστες σήμερα το μεσημέρι καθώς χθες ήταν η τελευταία μέρα παραμονής τους στη Ρόδο, με τους ίδιους να δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι για τη φιλοξενία τους.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό είναι οι 4 τουρίστες από την Ολλανδία που συμμετέχουν στο λεγόμενο «πείραμα της Ρόδου» και οι οποίοι υπήρχαν φόβοι ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Όπως αναφέρει το ολλανδικό περιοδικό volkskrant, αρχικά βγήκαν τα αποτελέσματα τριών εκ των τεσσάρων ταξιδιωτών και σήμερα βγήκε αρνητικό το τεστ και για τον τέταρτο εξ αυτών.

Η ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb ανακοίνωσε ότι ο τέταρτος ταξιδιώτης έμαθε τα αποτελέσματα του PCR τεστ σήμερα και είναι επίσης αρνητικός, οπότε και οι 4 τουρίστες επέστρεψαν στο γκρουπ που διαμένει σε ξενοδοχείο στη Ρόδο, πλήρως απομονωμένο.

Χθες, Σάββατο, συνολικά 8 τουρίστες (οι 4 προαναφερθέντες και 4 συγκάτοικοί τους) μπήκαν σε καραντίνα, σε ξεχωριστό σημείο του ξενοδοχείου, καθώς υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Τελικά, όμως, τα τεστ και των οκτώ ήταν αρνητικά και πλέον οι ταξιδιώτες από την Ολλανδία ετοιμάζονται να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Κάτι που θα συμβεί αύριο το πρωί, αφού πρώτα υποβληθούν σε rapid test, τέσσερις ώρες πριν από την αναχώρησή τους από τη Ρόδο.