Αναλαμβάνει δράση η νέα διοίκηση του ΤΟΕΒ Απολακκιάς
Περιφέρεια

Αναλαμβάνει δράση η νέα διοίκηση του ΤΟΕΒ Απολακκιάς

Το φράγμα της Απολακκιάς αποτελεί για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το νέο στοίχημα για καλύτερη λειτουργία, ανάδειξη και αξιοποίηση.
Μετά τη νέα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία η διαχείριση των φραγμάτων περιέρχεται στις Περιφέρειες και τους νέους κανόνες που την διέπουν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης προχώρησε στις απαιτούμενες ενέργειες για τον ορισμό διοίκησης και την έναρξη λειτουργίας της.
Το νεοδιορισμένο διοικητικό συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγύων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Απολακκιάς είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη και τον γενικό διευθυντή Πρωτογενή Τομέα Γιάννη Πουλή και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μανόλη Μαριά με σκοπό την ενημέρωση τους στα νέα δεδομένα. Συγκεκριμένα τους δόθηκαν οδηγίες από τον αντιπεριφερειάρχη και τους διευθυντές για τον τρόπο λειτουργίας από εδώ και πέρα του Οργανισμού, του οποίου αποτελούν τη νέα διοίκηση.
Τους δόθηκαν υποδείγματα για το τι θα πρέπει να περιέχει το καταστατικό του Οργανισμού, ο κανονισμός λειτουργίας του και ο νέος κανονισμός άρδευσης, σύμφωνα με τις νέες διατάξεις που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία για την διαχείριση των φρραγμάτων, που έχει περάσει στην αρμοδιότητα των Περιφερειών. Ως γνωστό τα ορισθέντα από την Περιφέρεια μέλη του ΤΟΕΒ είναι οι Τσαμπίκος Καραγιάννης, Θωμάς Κώστας, Σάββας Χατζηγιαννάκης, Μανόλης Αρνίταλης και Ηλίας Λέργος.
Άμεσα το νεοδιορισμένο συμβούλιο θα συνεδριάσει για να καταρτισθεί σε σώμα και να ξεκινήσει τις διαδικασίες υλοποίησης των όσων συζητήθηκαν κατά την σύσκεψη, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπουν οι κανόνες λειτουργίας της διαχείρισης του φράγματος. Πρώτο μέλημα της είναι η κατάρτιση του καταστατικού και του κανονισμού λειτουργίας, στηριζόμενοι στα υποδείγματα που τους δόθηκαν και στα οποία θα πρέπει να προσαρμόσουν τα τοπικά στοιχεία με απόφαση τους. Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου θα ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Ο κ. Ζαννετίδης διαβίβασε τις ευχές του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και τις δικές του για μία καλή επιτυχία στο έργο τους και μία αγαστή συνεργασία με στόχο πάντα την εύρυθμη λειτουργία, αλλά και καλύτερη αξιοποίηση του φράγματος της Απολακκιάς.
Το Γραφείο Τύπου