Σφαγεία Ρόδου απομάκρυνση των μεταναστών
Δήμος

Α.Καμπουράκης :”Δίδεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα ετών, που ταλάνιζε την κοινωνία της Ρόδου”

Με προσωπική μας μέριμνα και κατόπιν της μηνυτήριας αναφοράς που υποβάλλαμε ενώπιον του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, δίδεται οριστική λύση σε ένα πρόβλημα ετών, που ταλάνιζε την κοινωνία της Ρόδου, αλλά και τους ίδιους τους διαμένοντες παρανόμως εντός του δημοτικού κτηρίου των πρώην Σφαγείων υπό μη κατάλληλες συνθήκες.
Σήμερα, όλος ο κρατικός μηχανισμός Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, Λιμενικό Σώμα, ΕΟΔΥ, Δήμος Ρόδου και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συντονίστηκε και με σεβασμό στον άνθρωπο, απομάκρυνε τους παρανόμως διαμένοντες από το ιστορικό δημοτικό ακίνητο, ενώ σε συνεργασία με τους αρμοδίους Αντιδημάρχους Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας & Μετανάστευσης Ευστράτιο Καρίκη, Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανο Ι. Δράκο και Επιχειρησιακής Λειτουργίας και Καθημερινότητας του Πολίτη Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, ασφαλίζουμε και προστατεύουμε οριστικά το Μνημείο.
Παράλληλα, σε περαιτέρω συνεργασία του Αντιδημάρχου Στέφανου Δράκου με τον Αντιδήμαρχο Τηλέμαχο Καμπούρη, προσφέρουμε φαγητό στους μετανάστες που μεταφέρονται σε καταλληλότερο μέρος φιλοξενίας εκτός Ρόδου, ενώ απολυμάνουμε το χώρο με ειδικό συνεργείο για την προστασία των δημοτικών υπαλλήλων και των συνεργείων που εκτελούν τις απαραίτητες εργασίες, καθώς και των οικογενειών τους.
Η Ρόδος, είναι η προτεραιότητά μας.