Ρόδος
Ρόδος

Ρόδος Lockdown: Τι μέτρα ισχύουν από σήμερα για το νησί της Ρόδου

Ανακοίνωση σχετικά με τα μέτρα  που ισχύουν από σήμερα στη Ρόδο εξέδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Παππάς. 

Στην ανακοίνωση του ο αναφέρει :

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται από το πρωί του Σαββάτου (03/04) οι περιφερειακές ενότητες Κιλκίς, ο δήμος Σερρών, ο δήμος Κόνιτσας, ο δήμος Σκύρου, ο δήμος Αστυπάλαιας, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Λέρου, η δημοτική ενότητα Γαλατινής της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης και η Χάλκη στον δήμο Κιλελέρ στη Λάρισα.

Στη Ρόδο θα ισχύουν έτσι τα εξής μέτρα:

Χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί. Θα ισχύει το ίδιο ωράριο τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα.

Υποχρεωτική τηλεργασία στο μέγιστο δυνατό ποσοστό, στο δημόσιο και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Αναστολή συναθροίσεων, δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος.

Αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων, δημοτικών, ολοήμερων σχολείων, γυμνασίων και λυκείων γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης), καθώς και όλων των λοιπών εκπαιδευτικών δομών

Σε νοσοκομεία, κλινικές, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, επιτρέπεται ένας συνοδός/επισκέπτης ανά ασθενή και περιορισμός των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων μέχρι 80%.

Στις Δημόσιες υπηρεσίες, εξυπηρέτηση κοινού μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

Σε τελετές γάμων, βαπτίσεων, κηδείες, μνημόσυνα και τις σχετικές θρησκευτικές λειτουργίες και λοιπές ιεροπραξίες και ταφικές εκδηλώσεις, επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων.

Αναστολή λειτουργίας για παιδότοπους και παιδικές χαρές.

Αναστολή επισκεπτηρίου σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κέντρα χρονίως πασχόντων, δομές και ξενώνες φιλοξενίας ευπαθών ομάδων, δομές παιδικής προστασίας, στρατόπεδα.

Παράλληλα ισχύουν:

Επαναλειτουργία των κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων, τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων, με χρήση sms 6 και χωρίς βέβαια τη χρήση οχήματος

Λειτουργία των δημοσίων πάρκων με επισκέψεις έως τριών ατόμων, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική πάλι χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms και χωρίς χρήση οχήματος.

Επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία, είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων, είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο Δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6, προσεγγίζοντας δηλαδή πεζοί ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα, στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, ήτοι το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους

Υπενθυμίζεται τέλος ότι από σήμερα και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033 με αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα μέχρι τρία άτομα ή μια οικογένεια, αποκλειστικά για άθληση σε υπαίθριο χώρο.

 

Επίσης, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ανεβάζει ξανά ρολά το λιανεμπόριο. Με αποστολή sms στο 13032 και με χρονικό περιορισμό 3 ωρών, θα επιτρέπεται η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού (click in shop) και η παραλαβή πάλι με ραντεβού (click away). Θα επιτρέπεται επίσης ένας πελάτης ανά 25 τ.μ.