ΕΒΕΔ access2markets
Ρόδος

ΕΒΕΔ “Πρόσκληση σε εκδήλωση: Nέα διαδικτυακή πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης “Access2Markets”

Ενημερωθείτε για τη Νέα Διαδικτυακή Πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ACCESS2MARKETS

ΕΒΕΔ

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου   προσκαλεί  τα μέλη του να συμμετέχουν στο διαδικτυακό σεμινάριο για την λειτουργία της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Access2Markets.

 

Η Access2Markets είναι η νέα πύλη για τους εξαγωγείς και εισαγωγείς της ΕΕ όπου βρίσκει κανείς λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με:

  • Δασμούς
  • Κανόνες προέλευσης
  • φόρους και πρόσθετους δασμούς
  • διαδικασίες και διατυπώσεις εισαγωγής
  • απαιτήσεις προϊόντων
  • εμπόδια στο εμπόριο
  • στατιστικές εμπορικών ροών

… ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να βρουν την καλύτερη πηγή ή την καλύτερη εξαγωγική αγορά για τα προϊόντα τους.

Το Access2Markets αποτελεί  ένα χρήσιμο εργαλείο που έχει σκοπό να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν το δίκτυο εμπορικών συμφωνιών της Ε.Ε. και να αποκτήσουν την καλύτερη δυνατή πρόσβαση στις αγορές, στα προϊόντα και στα μέσα που χρειάζονται για να αναπτυχθούν και να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Στο Access2Markets θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τους δασμούς, τους φόρους, τους κανόνες και τις απαιτήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, καθώς και σε 120 ακόμη αγορές ανά τον κόσμο. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με το τι προβλέπεται στις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τις τρίτες χώρες για να δείτε σε ποια χώρα υπάρχει εξαγωγικό ενδιαφέρον για την επιχείρησή σας.

Τέλος η Access2Markets λειτουργεί ως πύλη εισόδου για την υποβολή καταγγελιών σχετικά με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές αλλά και για παραβιάσεις κατά την εφαρμογή των εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες.

 

Η Access2Markets είναι διαθέσιμη και στις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

Το διαδικτυακό σεμινάριο για τις επιχειρήσεις, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου (09:00 – 13:00) μέσω WebEx στην Ελληνική Γλώσσα.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο ακόλουθο σύνδεσμο,

https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/content/events-access2markets.