Υγεία

Σκέρτσος για φαρμακεία: Χωρίς αμοιβή η διάθεση των self τεστ κορονοϊού – Συμβολικό αντίτιμο αν κάποιος θέλει βοήθεια

Δεν θα υπάρχει προφανώς αμοιβή για την διάθεση των δωρεάν τεστ κορονοϊού από τα φαρμακεία, τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως είπε θα ήταν και αστείο να ζητείται αμοιβή για ένα δωρεάν τεστ που απλά παίρνουν από το ράφι και το δίνουν στους πολίτες.

Εξήγησε ωστόσο ότι θα υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο προκαθορισμένου ύψους το οποίο κάποιος πολίτης θα καταβάλει στους φαρμακοποιούς εάν θέλει βοήθεια ή εκπαίδευση για το πώς θα διενεργήσει το τεστ.

Η πλατφόρμα για τα θετικά αποτελέσματα

Τα θετικά αποτελέσματα των self τεστ εξήγησε ότι θα πρέπει να δηλώνονται προκειμένου ο πολίτης να οδηγείται σε επιβεβαιωτικό τεστ σε δημόσιες δομές και να υπάρξει επιβεβαίωση της θετικής διάγνωσης. Στόχος όπως είπε είναι να υπάρχει μαζική διάγνωση των θετικών κρουσμάτων καθώς από εδώ και πέρα θα ζούμε με τα πολλά κρούσματα.

Στο ερώτημα εάν θα υπάρξει ελεγχόμενοι άνοιγμα δραστηριοτήτων, ο κ. Σκέρτσος απάντησε ότι θα πρέπει να εξεταστεί η πορεία των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες και ειδικά πως θα πάει η Τρίτη και η Τετάρτη.

Εξήγησε ότι στόχος είναι η αρχή να γίνει με το λιανεμπόριο και την Γ’ Λυκείου αλλά πως δεν είναι ακόμη γνωστό αν οι δυο αυτές δραστηριότητες θα ανοίξουν ταυτόχρονα και όλα αυτά θα εξεταστούν την Παρασκευή.