Άντζελα Γκερέκου για Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφέρεια

Άντζελα Γκερέκου : “Σημείο αναφοράς και πρότυπο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τα αντανακλαστικά της στον τουρισμό”

Ειδική αναφορά στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την επιτυχημένη  τουριστική πολιτική της έκανε η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, σε συνέντευξή της στο κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας Δημοκρατική.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα από την συνέντευξη στον Δημήτρη Γκαρτζώνη:

  • Κυρία Γκερέκου, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ έλαβαν το βραβείο του «Κορυφαίου Φορέα Τουρισμού Παγκοσμίως» στη διοργάνωση World Travel Awards (WTA) 2020. Αφιερώσατε αυτό το βραβείο σε όλους τους ήρωες και τις ηρωίδες της τουριστικής βιομηχανίας. Κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη, ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη Ρόδο, στα Δωδεκάνησα, σε όλους τους ανθρώπους του Τουρισμού στην Ελλάδα, οι οποίοι ετοιμάζονται για μία ακόμη απαιτητική-όπως φαίνεται-τουριστική περίοδο;

Αυτό το βραβείο πιστεύω ότι ανήκει στους ανθρώπους της τουριστικής βιομηχανίας. Γιατί ο τουρισμός είναι οι άνθρωποί του. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα είναι πάλι στην πρώτη γραμμή, καθώς διανύουμε ήδη μια ακόμα δύσκολη χρονιά. Η ανάκαμψη της γειτονικής Τουρκίας αποσπά σημαντικά μερίδια από τον αριθμό των ξένων επισκεπτών και τις εκτιμήσεις των επιχειρηματιών του κλάδου για τα φετινά έσοδα..
Σε αυτόν τον αγώνα η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα συνολικά κρατούν ψηλά την ζήτηση. Το γεγονός ότι η Ρόδος στηριζόμενη στις δικές της δυνάμεις κατάφερε να δώσει τη μάχη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον και να πρωταγωνιστήσει στον παγκόσμιο τουρισμό ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς, τη χρονιά που πέρασε, είναι μια μεγάλη νίκη για όλα τα Δωδεκάνησα.
Αποτελεί σημείο αναφοράς για την υπόλοιπη Ελλάδα και παράδειγμα προς μίμηση τόσο η ενότητα όσο και τα γρήγορα αντανακλαστικά που επιδείξατε. Όλοι μαζί εργαστήκατε πολύ σκληρά για να διασφαλίσετε ότι οι επισκέπτες μας θα παραμείνουν ασφαλείς και υγιείς και πρέπει να συνεχίσετε έτσι! Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας και θερμά συγχαρητήρια στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που ενωμένη με υπευθυνότητα κάνει σπουδαίο έργο!

Πηγή: www.dimokratiki.gr