Κορωνοιός
Ελλάδα

Κορωνοϊός: 2 στην Π.Ε. Ρόδου 30 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου, και 3 στην Π.Ε. Κω

 

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το Σάββατο νέα 2.535 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Εκτός αυτού, την τελευταία ημέρα καταγράφηκε ρεκόρ στους διασωληνωμένους καθώς αυτοί ανέρχονται σε 672 πλέον, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του. Παράλληλα, καταγράφηκαν και 60 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Τέλος, τα τεστ που έγιναν την τελευταία ημέρα στην Ελλάδα είναι περίπου 50.000.

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων δείχνει ψηλά την Αττική, ενώ σημαντικός αριθμός νέων περιστατικών καταγράφηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με την περιοχή των Δωδεκανήσων, υψηλός αριθμός κρουσμάτων εξακολουθεί να καταγράφεται στην περιφερειακή ενότητα Καλύμνου (κυρίως στη Λέρο), καθώς σήμερα εντοπίστηκαν 30 ακόμη θετικά δείγματα.

Αντίθετα σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η διασπορά του κορωνοϊού στις περιφερειακές ενότητες Κω και Ρόδου, καθώς ανακοινώθηκαν μόλις 3 και 2 νέα κρούσματα, αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.535, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 235.611 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.362 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ, το απόγευμα του Σαββάτου 20/3, από τα συνολικά 2.535 κρούσματα στην Αττική εντοπίστηκαν τα 1.237, στη Θεσσαλονίκη 252 και την Αχαΐα 138.

 

Αναλυτικά: