Νίκος Νικολής
Περιφέρεια

Άρθρο του Νίκου Νικολή «Του κόσμου το περίπαιγμα τον κόσμο περιπαίζει»

Άρθρο του Νίκου Νικολή

 

«Του κόσμου το περίπαιγμα τον κόσμο περιπαίζει»

 

Στο χωριό μου, στα Αφάντου, ο απλός κόσμος έχει εκφράσεις που ακόμα διατηρούνται και περιγράφουν με πολύ απλό, αλλά περιεκτικό τρόπο καταστάσεις της ζωής.

«Του κόσμου το περίπαιγμα τον κόσμο περιπαίζει» είναι μια από αυτές που οι συγχωριανοί μου συχνά χρησιμοποιούν.

Πιο γάντι δεν θα ταίριαζε σε αυτή την ομάδα που η μόνη της δουλειά είναι να βρίζει και να συκοφαντεί την Περιφέρεια και ειδικά τον Περιφερειάρχη.

Μα κάθε μέρα πια, δεν κουράστηκαν;

Και να είχαν και κάτι να πουν, να γίνει μια συζήτηση βρε αδερφέ. Τίποτα εκτός από προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

Τι μπορεί όμως να τους έκανε και έχουν πάθει τέτοια ταραχή όλοι μαζί αυτοί οι τύποι;

Ποιοί τύποι;

– ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, με τα πολλά χρόνια σε αξιώματα της τοπικής Αυτοδιοίκησης, που δεν έχει ένα έργο να κατονομάσει. Ή δεν θυμάται ή δεν έκανε κανένα έργο για να το κατονομάσει. Ή πάλι είναι προσωρινός αρχηγός της αντιπολίτευσης αφού στην πράξη δείχνει να σέρνεται πίσω από το άρμα του μεγάλου δημοσιογράφου και ερευνητή της κακιάς ώρας. Μιλάει για συνεργασία και συναίνεση την ίδια ώρα που  αγκαλιάζει κάθε πράξη πολιτικής αλητείας, όπως τις περίφημες μούντζες συνεργάτη του σε δημόσια συνεδρίαση, και βγάζει δελτία τύπου το ένα πίσω από το άλλο, που το καθένα είναι πιο υβριστικό και γεμάτο προσβλητικούς και μειωτικούς χαρακτηρισμούς από το άλλο.

–  ο αθλητής και πολιτικός καιροσκόπος που μεταπήδησε από ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στο Μέρα25, που κέρδισε μεν άξια στα γήπεδα αθλητικές διακρίσεις, αλλά είχε και την τύχη να ζήσει και την εξαργύρωση αυτών σαν δημοτικός υπάλληλος, ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ και συνταξιούχος από νεαρή ηλικία.

– ο επαγγελματίας συνδικαλιστής που πληρώνεται από τους φορολογούμενους για να διδάσκει, αλλά ποτέ δεν έχει βρεθεί σε σχολική αίθουσα και έχει το θράσος να μιλάει όλη μέρα για τα χρήματα των φορολογούμενων την ώρα που έχει καταδικαστεί για απάτη κατ’ εξακολούθηση  σε βάρος των χρημάτων των φορολογούμενων. Κοινώς έκλεβε, όπως λένε και στο χωριό μου, χρήματα των φορολογουμένων.

– είναι και ο μεγάλος δημοσιογράφος-ερευνητής, αρχηγός από ότι φαίνεται της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επίσης μιλάει όλη μέρα και αυτός για το δημόσιο χρήμα. Όμως για να έχουμε καλό ερώτημα και να γυρίσω και στην παροιμία των Φαντενών «Του κόσμου το περίπαιγμα τον κόσμο περιπαίζει», έχω να του κάνω μια πρόταση:

Να δώσουμε μόνοι μας τα ποινικά μητρώα μας στην δημοσιότητα και λίστα με τις εκκρεμείς δίκες που έχει ο καθένας μας, για να παρουσιάσουμε στον κόσμο την πλήρη δράση μας και να μην περιμένουμε από παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων για να μάθουμε κάτι που καμιά φορά μπορεί και να μην είναι αλήθεια.

Να δούμε αν υπάρχει κανείς που ζει με χρήμα που πήρε και ποτέ δεν επέστρεψε, που έκλεψε ή φέσωσε όλη την αγορά και μετά αγόρασε και κότερο.

Να δούμε αν υπάρχει κανείς τέτοιος λέω. Για την κλεψιά ξέρουμε, υπάρχει καταδικαστική απόφαση του συνδικαλιστή-δασκάλου, για τα άλλα δεν είναι σωστό να τα ακούμε δεξιά-αριστερά αν δεν είναι αλήθεια.

 

Τελικά τι τους πειράζει στον Γιώργο Χατζημάρκο;

Εγώ που είμαι από χωριό και τα καταλαβαίνω όλα απλοϊκά, λέω ότι τους την σπάει που στέκεται εμπόδιο ανάμεσα σε αυτούς και το δημόσιο χρήμα.

«Του κόσμου το περίπαιγμα τον κόσμο περιπαίζει», το θέμα με αυτούς είναι ότι το δείχνουν.