Χρήστος Μπάρδος
Περιφέρεια

Συγχαρητήρια επιστολή Χρήστου Μπάρδου στο 2ο Γυμνάσιο Ρόδου

Συγχαρητήρια επιστολή του Χρήστου Μπάρδου για τη συμμετοχή του 2ου Γυμνασίου Ρόδου στον μαθητικό Διαγωνισμό ‘’Τα νησιά μας φάροι βιώσιμης ανάπτυξης’
Οι σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες απαιτούν και αναδεικνύουν όσο ποτέ άλλοτε την εξαίρετη σημασία της Διά Βίου Εκπαίδευσης και της μόρφωσης σε σφαιρικό επίπεδο. Με μεγάλη χαρά διαπιστώνουμε ότι στην εκπλήρωση του έργου αυτού έχουν τη διάθεση να συνεισφέρουν εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί και μαθητές, οι οποίοι δε σταματούν να ερευνούν, να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αξιοποιούν τις γνώσεις τους για σκοπούς συλλογικούς.
Ο λόγος για τους μαθητές:
1. Δημήτρας Δημήτρη
2. Κατσικανταή Μαρία
3. Νγκρέσι Άγγελο
4. Ντεμιρτζή Τζάνο
5. Ξενακίδου Κωνσταντίνα
6. Χατζηαργυρίου Αργύρη
και τους εκπαιδευτικούς τους για τους οποίους και νιώθω πραγματικά υπερήφανος αφού, χάρη στην πρωτοβουλία τους, αναλαμβάνουν να συμβάλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στον τόπο μας και να τον αναβαθμίσουν.
Η ίδρυση υδατοδρομίων, αποτελεί ένα πρότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ο Περιφερειάρχης κ.Γιώργος Χατζημάρκος και η ομάδα του, άνοιξαν τον δρόμο για την δημιουργία υδατοδρομίων, υποχρεώνοντας την κεντρική εξουσία να δημιουργήσει το αντίστοιχο νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο δεν υπήρχε.
Η δική σας ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίηση γύρω από τις έννοιες της ατομικής και συλλογικής υπευθυνότητας και του Ενεργού Πολίτη με βάση τους Παγκόσμιους Στόχους για την βιώσιμη Ανάπτυξη, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.
Σας συγχαίρω θερμά για την συμμετοχή σας στον Διαγωνισμό και σας εύχομαι ολόψυχα, η εργασία σας να τύχει της βαθμολογίας που της αξίζει.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέσω του Τμήματος Διά Βίου Μάθησης, Υποστήριξης της Εκπαίδευσης και Απασχόλησης θα είναι πάντα αρωγός σε σημαντικές πρωτοβουλίες μαθητών και εκπαιδευτικών, όπως η δική σας.
Συγχαρητήρια και Καλή επιτυχία!
Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος
Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης
Χρήστος Γ. Μπάρδος