Δωδεκάνησα

Κρούσμα κορονοιού εργαζόμενου στα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Με αίσθημα ευθύνης, έναντι των εργαζομένων και των συμπολιτών μας, αντιμετώπισε η ΔΕΥΑΚ την περίπτωση προσβολής από Covid_19, εργαζόμενου στα τεχνικά συνεργεία της.

Ο συμπολίτης μας επιστρέφοντας στην εργασία του, από άδεια, διαπιστώθηκε χθες μετά από προγραμματισμένο έλεγχο ότι είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τέθηκε σε καραντίνα ο ίδιος, όπως και τρείς συνάδελφοί του με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή, οι οποίοι θα ελεγχθούν στον προβλεπόμενο χρόνο για την πιθανότητα προσβολής τους.

Παράλληλα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Κώστας Ζαχαρός, «στο πλαίσιο της προσπάθειας αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, σήμερα Τετάρτη, παρέμεινε κλειστή η ΔΕΥΑΚ και έγινε προληπτικά απολύμανση στα δύο εργοτάξια της επιχείρησης (στον Αμπάβρη και στην Επαρχιακή Οδό) στα γραφεία διοίκησης και στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Κω.

Παράλληλα το σύνολο των εργαζομένων υπεβλήθη σε έλεγχο από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος θα επαναληφθεί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα».

Εν΄ τω μεταξύ συνεχίζονται από τη ΔΕΥΑΚ οι μετρήσεις στα λύματα των Βιολογικών Καθαρισμών Κω, Δικαίου και Καρδάμαινας, με τελευταία μέτρηση στις 2 Μαρτίου, όπου δεν έχει ανιχνευθεί ιϊκό φορτίο, γεγονός που αποδίδεται στο μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Γραφείο Τύπου