Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου
Ρόδος

Και οι ναυτικοί πράκτορες εντάχθηκαν στην Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου

Στα 13 ανέρχονται  πλέον τα νησιά  της Δωδεκανήσου που συμμετέχουν στην Ένωση

 

Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επέκταση και  την ενδυνάμωση της φωνής των τουριστικών  γραφείων της Δωδεκανήσου, όσον αφορά την διεκδίκηση των αιτημάτων τους στα κέντρα λήψης αποφάσεων, έγινε το απόγευμα της Τρίτης  2 Μαρτίου 2021.

Ως υλοποίηση της απόφασης επέκτασης της εμβέλειας της δράσης της Ένωσης, ώστε να συμπεριλάβει, να καλύψει και να αντιπροσωπεύσει όλα τα τουριστικά πρακτορεία, όλων των επιμέρους  κλάδων, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου,  πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή τουριστικών  και ναυτικών πρακτόρων, από όλα σχεδόν τα νησιά, όπου αποφασίστηκε η συνένωση των δυνάμεων για κοινές δράσεις και διεκδικήσεις.

 

Από το καλοκαίρι του 2020, οπότε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου αποφάσισε να μετεξελιχθεί σε Ένωση Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, μέχρι σήμερα, τα νησιά που έχουν μπει κάτω από την ομπρέλα της Ένωσης, είναι συνολικά 13, σηματοδοτώντας  την έναρξη μιας νέας φάσης στην ιστορική πορεία της Ένωσης.

 

Οι τουριστικοί και ναυτικοί πράκτορες λειτουργούμε αλληλένδετα και είναι πολύ σημαντικό η φωνή του κλάδου να ενισχυθεί με τη συμμετοχή όλων των  γραφείων , καθώς όλοι, τουριστικοί και ναυτικοί πράκτορες , αντιμετωπίζουμε  κοινά προβλήματα και υπηρετούμε όλοι τον ίδιο στόχο.  Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ενιαία άποψη και κοινή θέση επί των ζητημάτων που αντιμετωπίζουμε τα τουριστικά πρακτορεία.

 

Οι εκπρόσωποι των Ναυτικών  γραφείων της Δωδεκανήσου δήλωσαν την ικανοποίηση και τη σύμφωνη γνώμη τους για την πρωτοβουλία της Ένωσης, αναγνωρίζοντας πως οι δυσκολίες που έχει διαμορφώσει η πανδημία COVID-19, όσον αφορά την επιβίωση του κλάδου, επιβάλλουν ένα πιο ενισχυμένο παρεμβατικό ρόλο της Ένωσης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Επισήμαναν επίσης ότι η Δωδεκάνησος είναι μια περιοχή εξειδικευμένη τουριστικά, με πολλές ιδιαιτερότητες και ότι τα ειδικά ζητήματα που αφορούν τους τουριστικούς και ναυτικούς πράκτορες των νησιών της Δωδεκανήσου, θα πρέπει να τεθούν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων με τρόπο ενιαίο, πιο συγκροτημένο και  δυναμικό. Προτάθηκε επίσης σε κάθε ένα νησί να υπάρχει ένας σύνδεσμος της Ένωσης με τους τοπικούς φορείς.

Το αμέσως επόμενο διάστημα,  αντιπροσωπεία της διευρυμένης πλέον Ένωσης, θα επιδιώξει κύκλο επαφών με τους αυτοδιοικητικούς και λοιπούς τοπικούς φορείς, υπουργείο Τουρισμού , βουλευτές και εκπροσώπους κομμάτων, για την προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

 

Στη συνάντηση συμμετείχε το ΔΣ του ΕΝΠΕΝ, που επίσης τα μέλη τους που έχουν έδρα τη Δωδεκάνησο  έχουν εγγραφεί στην Ένωση, συμφωνήθηκε η συνεργασία και η κοινή διεκδίκηση διατηρώντας όμως σε κάθε  περίπτωση την ανεξαρτησία και την ελευθερία έκφρασης  και τοποθέτησης έναντι των κοινών προβλημάτων