Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η χρηματοδότηση της επισκευής του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων , στην πόλη της Ρόδου
Περιφέρεια

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η χρηματοδότηση της επισκευής του Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων , στην πόλη της Ρόδου

Προγραμματική Σύμβαση συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος και ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος
Προγραμματική Σύμβαση για την επισκευή και αποκατάσταση του εσωτερικού χώρου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρόδου, συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος.
Αντικείμενο του έργου είναι η επισκευή και η βελτίωση των χαρακτηριστικών του οικοδομικού σκελετού του Μητροπολιτικού Ναού της Ρόδου που βρίσκεται επί της οδού Δαμασκηνού, στην ιστορική συνοικία των Μαρασιών της Μητρόπολης και σε απόσταση 500 μ. περίπου από τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης.
Ο ναός οικοδομήθηκε το 1750 στη θέση παλαιότερης εκκλησίας, αφιερωμένης στην Παναγία την Θολαρίτσα και απέκτησε τη σημερινή μορφή της σταδιακά. Με την Προγραμματική Σύμβαση, σκοπός είναι να επιτευχθεί η αποκατάσταση και ενίσχυση του εσωτερικού του Ιερού Ναού, ώστε αυτός να καταστεί ασφαλής και λειτουργικός.
Βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση του έργου με το ποσό των 150.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεών της.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Ιερά Μητρόπολη Ρόδου.
Η ισχύς της Προγραμματικής Σύμβασης είναι διάρκειας 18 μηνών, από την ημέρα της υπογραφής της και μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.