Άγγελος Φραγκάκης “Ψευδή και ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι ο Περιφερειάρχης παρέκαμψε τη διαδικασία εμβολιασμού”
Περιφέρεια

Άγγελος Φραγκάκης “Ψευδή και ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο ότι ο Περιφερειάρχης παρέκαμψε τη διαδικασία εμβολιασμού”

Δήλωση του Δημάρχου Χάλκης Ευάγγελου Φραγκάκη

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με τον εμβολιασμό των κατοίκων της Χάλκης, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχουν κάτοικοι του νησιού που επιθυμούσαν να εμβολιαστούν και δεν εμβολιάστηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος την Κυριακή βρισκόταν στο νησί της Χάλκης , εμβολιάστηκε προτελευταίος και μόνο όταν η διαδικασία του εμβολιασμού είχε ολοκληρωθεί και είχαν μείνει αδιάθετες δύο δόσεις από το τελευταίο φιαλίδιο, οι οποίες θα απορρίπτονταν.

Συγκεκριμένα, ο εμβολιασμός ξεκίνησε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. Το Σάββατο, δεύτερη μέρα του εμβολιασμού, ζήτησαν και εμβολιάστηκαν άνθρωποι που ήταν εκτός λίστας, γιατί ενώ αρχικά αρνούντο να εμβολιαστούν, στην συνέχεια άλλαξαν γνώμη.

Επιπλέον,  περί τα 20 άτομα που είχαν αρχικά δηλώσει ότι επιθυμούσαν να εμβολιαστούν, δεν εμφανίστηκαν. Για τον λόγο αυτό, εμβολιάστηκαν και άλλα άτομα, επειδή η εντολή ήταν να αξιοποιηθούν  όλες οι δόσεις των διαθέσιμων εμβολίων. Όταν ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος βρισκόταν σε  σύσκεψη στο Δημαρχείο στην Χάλκη την

Κυριακή, ενημερώθηκε ότι υπάρχει διαθέσιμη δόση και ότι δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος, εμβολιάστηκε προτελευταίος.

Κατά συνέπεια, ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που αναπαράγουν την «είδηση» ότι ο Περιφερειάρχης παρέκαμψε την διαδικασία εμβολιασμού.