Η Ρόδος Στους Περιζήτητους Προορισμούς
Τουρισμός

TUI Γερμανίας: Η Ρόδος Στους Περιζήτητους Προορισμούς

Τρία ελληνικά νησιά είναι ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς προτίμησης των Γερμανών για διακοπές το 2021, σύμφωνα με στοιχεία κρατήσεων που παρουσιάζει η TUI Γερμανίας. Τα τρία ελληνικά νησιά, Κρήτη, Ρόδος, Κως βρίσκονται στην πρώτη τετράδα των πιο περιζήτητων προορισμών, όπως καταγράφεται στις κρατήσεις στα τουριστικά γραφεία της TUI και στη σελίδα της, TUI.com, ενώ η Κρήτη εμφανίζεται, για πρώτη φορά ως ο δημοφιλέστερος όλων.

Σε σύγκριση με την περυσινή χρονιά, η Κρήτη ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη αντικαθιστώντας τη Μαγιόρκα στην πρώτη θέση. Η Ρόδος και η Κως ανέβηκαν 2 θέσεις καθεμία, λαμβάνοντας την 3η και 4η θέση στην κατάταξη φέτος.

Η Ελλάδα ξεκινά αυτή τη σεζόν με τον αέρα του περασμένου καλοκαιριού, δήλωσε ο πρόεδρος της TUI Γερμανίας, Marek Andryszak.

Η TUI αναμένει ανάκαμψη των δραστηριοτήτων της μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Η Ισπανία θα παραμείνει ο δημοφιλέστερος ταξιδιωτικός προορισμός για το καλοκαίρι του 2021. Η Μαγιόρκα, η Φουερτεβεντούρα, η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη είναι ανάμεσα στους πιο περιζήτητους προορισμούς της χώρας.

Ο κ. Andryszak επισημαίνει ότι τα Κανάρια έχουν την εμπιστοσύνη των Γερμανών ταξιδιωτών και θα έχουν ζήτηση κατά τη διάρκεια του lockdown, όμως αναμένεται άνοδος της ζήτησης και για τη Μαγιόρκα στις αρχές της σεζόν, καθώς οι επιλογές είναι πολλές στις Βαλεαρίδες.

Η Τουρκική ριβιέρα, είπε, χάνει έδαφος, και βρίσκεται στην πέμπτη θέση από την τρίτη σε επίπεδο κρατήσεων έναντι της περασμένης χρονιάς. Η ζήτηση και εκεί όμως αναμένεται να αυξηθεί.

Το καλοκαίρι του 2021 θα καταγραφεί ισχυρό φαινόμενο κρατήσεων τελευταίας στιγμής, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, προβλέπει ο κ. Andryszak, επομένως κατά τη διάρκεια του Ιουλίου και του Αυγούστου είναι πιθανό ότι θα μπορούν να πραγματοποιούνται πολλά δρομολόγια πτήσεων στη Μεσόγειο και τα Κανάρια αναμένεται να «γεμίσουν».

Ενώ παλαιότερα η χρυσή τομή μεταξύ τιμής και επιδόσεων ήταν το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής διακοπών, πλέον αυτό έχει αντικατασταθεί από την ευελιξία, η οποία πλέον αποτελεί το βασικό ζητούμενο και επιθυμία των ταξιδιωτών μετά την πανδημία. Η τάση αυτή καταγράφεται πολύ καθαρά στην αξιοποίηση των χρεώσεων Flex που προσφέρει η TUI, οι οποίες έχουν την αποδοχή των ταξιδιωτών. Πάνω από τα 2 τρίτα του συνόλου των νέων κρατήσεων είναι κρατήσεις flex, επισημαίνει ο κ. Andryszak. Οι ταξιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να αλλάζουν την κράτηση ή να ακυρώνουν τα πακέτα διακοπών τους ή τις κρατήσεις καταλυμάτων δωρεάν έως 14 ημέρες πριν την άφιξη. Σε περίπτωση ακύρωσης, γίνεται επιστροφή ολόκληρου του κόστους του πακέτου συμπεριλαμβανομένης της χρέωσης flex.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες δαπανούν κατά ένα πέμπτο περισσότερα στις κρατήσεις διακοπών σε σύγκριση με το 2019. Κάνουν κράτηση πιο ποιοτικών ξενοδοχείων, επιθυμούν διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, χρησιμοποιούν αναβαθμίσεις στις κατηγορίες δωματίων ή προτιμούν ειδικές μεταφορές ή αναβάθμιση θέσης στην πτήση. Για πολλούς, οι διακοπές του 2020 ακυρώθηκαν επομένως επιθυμούν να προσφέρουν στον εαυτό τους φέτος κάτι περισσότερο από το συνηθισμένο, εξήγησε ο κ. Andryszak.

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί αυτή τη στιγμή για το καλοκαίρι του 2021 είναι…

1 Κρήτη

2 Μαγιόρκα

3 Ρόδος

4 Κως

5 Τουρκική Ριβιέρα

6 Φουερτεβεντούρα

7 Γκραν Κανάρια

8 Ερυθρά Θάλασσα

9 Τιρόλο

10 Τενερίφη

11 Αδριατική

12 Βαυαρία

13 Βαλτική ακτή

14 Northern Italian Lakes και λίμνη Garda

15 Αλγκάρβε