Απάντηση Απο Τον Δήμο Ρόδου Σε Καταγγελίες Φιλόζωων Από Φιλανδία Και Γερμανία Για Τις Γάτες Στους Μύλους
Δήμος

Απάντηση Απο Τον Δήμο Ρόδου Σε Καταγγελίες Φιλόζωων Από Φιλανδία Και Γερμανία Για Τις Γάτες Στους Μύλους

Σχετικά με τις έγγραφες καταγγελίες των παραπάνω φιλόζωων από Φιλανδία και Γερμανία με την οποία ισχυρίζεται αδιαφορία του Δήμου Ρόδου ως προς τις υποχρεώσεις του στο θέμα των αδέσποτων γάτων, απαντάμε τα εξής:

Στο νησί της Ρόδου υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου και ιδιωτών κτηνιάτρων οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά υπογράφοντας ετήσιες συμβάσεις με τον Δήμο Ρόδου για στειρώσεις στα αδέσποτα σκυλιά και γάτες. Επίσης γίνονται αφιλοκερδώς στειρώσεις και από κτηνιάτρους φιλοζωικών οργανώσεων του εξωτερικού.

Σχετικά με τις κατηγορίες για την απομάκρυνση/καταστροφή πρόχειρων τροφοδόχων σε ορισμένο σημείο της πόλης εντός του Λιμένα Μανδρακίου (Τρεις Μύλοι) καθώς και την μη σίτιση των αδέσποτων, απαντάμε πως η Δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε τοποθέτηση ταϊστρών και ποτίστρων για σκύλους και γάτες σε πολλά σημεία του νησιού και της πόλης της Ρόδου, οι οποίες καθημερινά πληρούνται με τροφή και νερό με έξοδα του Δήμου Ρόδου. Ανάμεσα στα σημεία αυτά είναι και το προαναφερόμενο στο Λιμένα Μανδρακίου (τρεις Μύλοι) μετά από έγκριση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής και τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας Αρχαιοτήτων.

Επιπλέον o Δήμος Ρόδου προγραμματίζει την προμήθεια κατάλληλων μικρών σπιτιών για γάτες για τις γειτονιές της πόλης ως ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον καταφύγιο. Η τοποθέτηση αυτών των σπιτιών θα γίνεται σε συνεργασία με ευαισθητοποιημένους εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις σε χώρους εγκεκριμένους εκτός λιμενικής ζώνης ή αρχαιολογικών μνημείων ώστε να τηρούνται: η ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, οι περιβαλλοντικοί όροι, να είναι ασφαλή και προσβάσιμα για τα αδέσποτα ζώα.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Ρόδου επιχορηγεί με 130.000€ ετησίως τον Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου για δράσεις εμβολιασμού, αποπαρασίτωσης, περίθαλψης, σίτισης αδέσποτων ζωών και έχει προσφέρει από το 1997 δωρεάν τη χρήση του Δημοτικού Καταφύγιου Αδέσποτων ζώων.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την επικοινωνία και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία και συμπαράσταση στο θέμα των αδέσποτων ζώων του νησιού.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος

Τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης

ΕυδοκίαΠάττα – Αποστολίδη