Ταΐστρες για τα αδέσποτα στη Ρόδο
Δήμος

Κλέβουν την τροφή από τις ταΐστρες που έβαλε ο δήμος για τα αδέσποτα

Πριν από λίγες μέρες στη Ρόδο, σε επιλεγμένα σημεία της Δημοτικής Κοινότητας Ιαλυσού, τοποθετήθηκαν ταΐστρες για τα αδέσποτα . Η πρόεδρος της Δ.Κ. Ιαλυσού Στεφανία Στάγκα ευχαριστεί την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κ. Ευδοκία Πάττα-Αποστολίδη για τη συνεργασία και την πρωτοβουλία αυτή.

Η τροφοδοσία των ταϊστρών γίνεται με ξηρά τροφή που παρέχεται από το Δήμο και πραγματοποιείται από υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντές φιλόζωους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη παρακολούθησης και εξυπηρέτησης συγκεκριμένων ταϊστρών.
Η κ. Στάγκα ανέφερε ότι απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση τροφής από τις δημοτικές ταΐστρες, όπως και η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς σε αυτές. Ζητάει δε από τους πολίτες να συμβάλουν στην επιτυχία αυτής της σημαντικής δράσης προστατεύοντας τους σταθμούς σίτισης.

Δυστυχώς οι πολίτες δεν σεβάστηκαν την υπέροχη αυτή κίνηση καθώς υπάρχει μείωση της ποσότητας τροφής στις ταΐστρες που δεν δικαιολογείται από τον αριθμό των ζώων που σιτίζονται στα συγκεκριμένα σημεία.

Ο Δήμος αναφέρει: “Επειδή η ποσότητα της τροφής που προμηθεύεται ο δήμος έχει προϋπολογιστεί και αφορά μόνο τις ανάγκες σίτισης των αδέσποτων ζώων, υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν σύντομα τα αποθέματα και να μην μπορούν να τροφοδοτούνται κανονικά οι ταΐστρες.

Δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο να κλέβουν κάποιοι τις τροφές των αδέσποτων για τα δικά τους ζώα. Άλλοι πάλι τις παίρνουν για να τις πετάνε ώστε να μείνουν τα ζώα νηστικά και να απομακρυνθούν από εκεί. Πολιτισμένα πράγματα δηλαδή.

«Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι απαγορεύεται αυστηρά η αφαίρεση τροφής από τις δημοτικές ταΐστρες όπως και η πρόκληση οποιασδήποτε φθοράς σε αυτές και παρακαλούμε να συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της σημαντικής δράσης προστατεύοντας τους σταθμούς σίτισης. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων όλους τους πολίτες για τη συμμόρφωση και την καλή συνεργασία τους» επισημαίνει η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος τομέα Πρωτογενούς Ανάπτυξης Ευδοκία Πάττα – Αποστολίδη.