Τένις : Η Γραμματικοπούλου κάνει την προετοιμασία της στη Ρόδο
Αθλητικά

Τένις : Η Γραμματικοπούλου κάνει την προετοιμασία της στη Ρόδο

Από τις 3 εως τις 12 Φεβρουαρίου επέλεξε η Βαλεντίνη να κάνει προπόνηση ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων της στη Γερμανία στις εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης στη Ρόδο.

Είναι γνωστό πως στη Ρόδο ο μέσος όρος ηλιοφάνειας προσεγγίζει τις 300 μέρες το χρόνο, όποτε η κίνηση της επαγγελματίας αθλήτριας μόνο έξυπνη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Γραμματικοπουλου μένει μόνιμα πλέον στην Ολλανδία που αυτή την περίοδο πλήττεται ιδιαίτερα από την πανδημία έχοντας αποκλείσει τις κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλους ενώ το κρύο δεν επιτρέπει την άθληση στους ανοικτούς.

Σε αντίθεση με την κεντρική Ευρώπη η χώρα μας και ιδιαίτερα το νησί της Ρόδου αυτή την περίοδο είναι ηλιόλουστο με θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών Κελσίου ενώ οι εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης που φιλοξενούν κάθε χρόνο 2 παγκόσμια και δεκάδες εθνικά και περιφερειακά τουρνουά είναι ιδανικός τόπος για προετοιμασία.

Η Βαλεντίνη είναι η τρίτη περίπτωση επαγγελματία αθλητή που επισκέπτεται τη Ρόδο με την ομάδα της για προετοιμασία το τελευταίο τρίμηνο.

Τένις : Η Γραμματικοπούλου κάνει την προετοιμασία της στη Ρόδο
Τένις : Η Γραμματικοπούλου κάνει την προετοιμασία της στη Ρόδο

Μετά τις πολύ πετυχημένες διοργανώσεις των παγκόσμιων πρωταθλημάτων της ποδηλασίας και του τένις με βασικό χορηγό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την στήριξη του Δοπαρ τα δυο αθλήματα μπήκαν στον παγκόσμιο χάρτη .

Μετά την αγωνιστική ομάδα ποδηλασίας Novo Nordisk τον Νοέμβριο και την εθνική ολυμπιακή ποδηλατική ομάδα της Γερμανίας η Ελληνίδα τενίστρια αποδέχθηκε την πρόσκληση του Ροα και του προέδρου του Δοπαρ Αλεξάνδρου Κολιαδη να επισκεφθεί το νησί.

Τα οφέλη για τους μικρούς και μεγάλους αθλητές του αθλήματος στο Ροα ανεκτίμητη .
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπουλου αποτελεί παράδειγμα και πρότυπο εργάτριας αθλήτριας σιωπηλή και αποδοτική κατα τη διάρκεια της προπόνησης αλλά πάντα με χαμόγελο, ευγένεια και σεβασμό σε όλους αμέσως μετά .

Η Ίδια εξέφρασε την επιθυμία της στον Κύριο Κολιάδη να μπορούσε η εθνική ομάδα γυναικών να έκανε την προετοιμασία της για το Fed Cup στη Ρόδο και τον ευχαρίστησε για τη φιλοξενία .

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμου Νίκος Νικολής της εξέφρασε την επιθυμία των τοπικών αρχών να γίνει το Νότιο Αιγαίο τόπος αθλητικής προετοιμασίας καθώς εκτός της ασφαλείας και του καλού κλίματος γίνονται παρα πολλά έργα και παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο τις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή.