Aegean: Πράσινο φως για την κρατική ενίσχυση με 120 εκατ. ευρώ
Ελλάδα

Aegean: Πράσινο φως για την κρατική ενίσχυση με 120 εκατ. ευρώ

Ήρθε η ώρα να λάβει η Aegean Airlines την κρατική οικονομική ενίσχυση ύψους 120 εκατ. ευρώ με τη μορφή της άμεσης επιχορήγησης, με το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα μέτρα στήριξης που κατατέθηκε στη Βουλή «Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις».

Σε αντάλλαγμα το ελληνικό Δημόσιο θα λάβει δωρεάν τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών με τιμή άσκησης δικαιώματος ίσης με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της εταιρείας κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα υλοποιηθεί. Οι τίτλοι θα μπορούν να ασκηθούν σε χρονικό διάστημα από 2 έως 5 χρόνια από την καταβολή της ενίσχυσης και θα αφορούν αριθμό μετοχών ίσο με το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, «Χορηγείται κρατική οικονομική ενίσχυση ύψους 120 εκατ. ευρώ στην εταιρεία «Aegean Airlines» με τη μορφή άμεσης επιχορήγησης για την αποκατάσταση μέρους της ζημιάς.

Ως βασικής προϋπόθεση τίθεται η Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με ιδιωτικά κεφάλαια ύψους 60 εκατ. ευρώ με πιστοποίηση πλήρους καταβολής του.
Σε αντάλλαγμα Το ελληνικό δημόσιο θα λάβει δωρεάν τίτλους παραστατικών δικαιωμάτων κτήσης κοινών μετοχών με τιμή άσκησης δικαιώματος ίσης με την τιμή διάθεσης των νέων μετοχών της εταιρίας κατά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα υλοποιηθεί.  Οι τίτλοι θα μπορούν να ασκηθούν σε χρονικό διάστημα από 2 έως 5 χρόνια από την καταβολή της ενίσχυσης και θα αφορούν αριθμό μετοχών ίσο με το 11,5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.