ντώνης Καμπουράκης:”Αποτελεί τιμή για το πρόσωπό μου, η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη να συμμετέχω στο Δ.Σ της αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος»
Δήμος

Αντώνης Καμπουράκης:”Αποτελεί τιμή για το πρόσωπό μου, η εμπιστοσύνη του Οικουμενικού Πατριάρχη να συμμετέχω στο Δ.Σ της αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος»

Για πρώτη φορά συμμετέχει εκπρόσωπος της Ρόδου

Με απόφαση της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου ορίστηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητος των Οφφικιάλων ήτοι των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την τριετία 2021 έως 2024 το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα.

Όργανα διοίκησης και ελέγχου της Αδελφότητος είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ελεγκτική Επιτροπή. Το Δ.Σ. είναι εννεαμελές, η ελεγκτική επιτροπή είναι τριμελής και διορίζονται με Πατριαρχική και Συνοδική πράξη, έχουν τριετή θητεία και εδρεύουν στην Αθήνα. Στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει και ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης. Για πρώτη φορά στο όργανο αυτό συμμετέχει και εκπρόσωπος από τη Ρόδο.

Η σύνθεση των δύο αυτών οργάνων από την 1η Ιανουαρίου 2021 έχει ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος

Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Φωκάς, Άρχων Ορφανοτρόφος

Γενικός Γραμματεύς: Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Άρχων Διδάσκαλος του Γένους

Ταμίας: Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος, Άρχων Πρωτονοτάριος

Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Βασίλειος Κεγκέρογλου, Άρχων Πρωτονοτάριος

Μέλος: Ανέστης Αρνόπουλος, Άρχων Πρωτέκδικος

Μέλος: Αντώνιος Καμπουράκης, Άρχων Ρεφερενδάριος

Μέλος: Μιχαήλ Μαυρόπουλος, Άρχων Μαΐστωρ

Μέλος: Παναγιώτης Ταβανιώτης, Άρχων Πρωτομαΐστωρ

 

Ελεγκτική Επιτροπή

 

– Αναστάσιος Κιούλπαπας, Άρχων Έκδικος

– Σταμάτιος Κίσσας, Άρχων Πρωτομαϊστωρ

– Κωνσταντίνος Χρήστου, Άρχων Ασηκρήτης

 

Ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

 

«Αποτελεί ύψιστη τιμή η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, του Οικουμενικού Πατριάρχη να συμμετέχω στο Διοικητικό Συμβούλιο της αδελφότητας «Παναγία η Παμμακάριστος». Είναι η πρώτη φορά που στα ορισθέντα μέλη συμμετέχει και εκπρόσωπος από τη Ρόδο. Με ευλάβεια και πίστη στο Θεό θα υπηρετήσω την σημαντική αυτή θέση, εκπροσωπώντας επάξια τους Ροδίτες και τις Ροδίτισσες τους οποίους διαβεβαιώνω πως θα εκπληρώσω πιστά και αυτήν την αποστολή που μου ανατέθηκε».