Δεν κάνει πίσω η Εκκλησία για τα Θεοφάνεια: "Αν μας επιβληθούν πρόστιμα, θα τα πληρώσουμε" [video]
Ελλάδα

Δεν κάνει πίσω η Εκκλησία για τα Θεοφάνεια: “Αν μας επιβληθούν πρόστιμα, θα τα πληρώσουμε” [video]

Ανυποχώρητη η εκκλησία που θέλει Θεοφάνεια παρουσία πιστών – “Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται ” λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου.

Σε “πονοκέφαλο” για την κυβέρνηση μετατρέπεται η απόφαση της Ιεράς Συνόδου η οποία δεν συναινεί στην απαγόρευση πιστών στις εκκλησίες κατά την εορτή των Θεοφανείων, επικαλούμενη την υπουργική απόφαση που είχε εκδοθεί πριν την ανακοίνωση για νέο, σκληρό lockdown έως τις 11 Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ΚΥΑ της κυβέρνησης, έλεγε ότι τα Θεοφάνεια θα εορταστούν με ανοιχτούς ναούς και παρουσία πιστών.

Ο κλήρος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να ρίξει “νερό στο κρασί του”, επιμένοντας να είναι ανοιχτοί οι ναοί μεθαύριο για τα Θεοφάνεια.

“Εννέα μήνες η εκκλησία συμμορφώθηκε πλήρως σε όλα τα μέτρα. Δέχθηκε να είναι εντελώς κλειστές οι εκκλησίες στην πρώτη καραντίνα. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τη στροφή της κυβέρνησης. Όταν γίνεται μια συμφωνία από τα δύο μέρη, και κάποιο από τα δύο μέρη αποφασίζει να την αλλάξει, τουλάχιστον θα πρέπει να ενημερώσει το άλλο μέρος. Pacta sunt servanda. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται” δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, μιλώντας στην εκπομπή του Mega “Live News”.

“Σε δύσκολες καταστάσεις ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος έβρισκαν λύση. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει και τώρα” τόνισε, ενώ έκανε λόγο για μια “μικρή απογοήτευση στον τρόπο επικοινωνίας” μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας.

“Η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δικιά μας”

Στο ερώτημα εάν η Αστυνομία πάει να επιβάλει πρόστιμα σε ιεράρχες κατά τα Θεοφάνεια, ο Μητροπολίτης απάντησε ότι “η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δικιά μας”.

Σημείωσε δε ότι η εκκλησία θα πληρώσει τυχόν πρόστιμα που θα της βεβαιωθούν από την Αστυνομία, δίχως ωστόσο να απαντήσει εάν θα πληρώσει και τα πρόστιμα που μπορεί να βεβαιωθούν στους πιστούς.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε ότι για την εκκλησία το ζήτημα εορτασμού των Θεοφανείων ήταν κόκκινη γραμμή

https://www.megatv.com/2021/01/04/theofaneia-antartiko-tis-ekklisias-kokkini-grammi-o-eortasmos-tou-leei-o-ekprosopos-tis-dis/

 

 

 

 Πηγή thetoc.gr