Η Samsung φαίνεται να ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Tile με το Galaxy SmartTag
Επιστήμη - Τεχνολογία

Η Samsung φαίνεται να ετοιμάζει τον ανταγωνιστή του Tile με το Galaxy SmartTag

Με την ανακοίνωση και διάθεση να γίνονται μέσα στον Ιανουάριο

Η Samsung φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην κυκλοφορία μια συσκευής για να ανταγωνιστεί το Tile, στον εντοπισμό χαμένων αντικειμένων. Ο ανιχνευτής που φαίνεται να ονομάζεται Galaxy SmartTag, έχει διαρρεύσει εδώ και αρκετό καιρό, με τις τελευταίες φήμες να αναφέρουν ανακοίνωση και κυκλοφορία μαζί με το Galaxy S21 τον Ιανουάριο.

Το Galaxy SmartTag θα χρησιμοποιεί Bluetooth για να συνδεθεί με κοντινές συσκευές και να μεταδώσει τη θέση τους, έτσι ώστε οι κάτοχοι να βρίσκουν αργότερα το αντικείμενο στο οποίο το έχουν προσαρμόσει. Σύμφωνα με μια κανονιστική καταχώρηση που εντοπίστηκε από το GSMArena, την τροφοδοσία θα αναλάβει μια μπαταρία τύπου κουμπιού που θα μπορεί να αντικατασταθεί, ώστε να μη χρειαστεί αγορά νέας συσκευής όταν χαλάσει η μπαταρία.

Ο τρόπος λειτουργίας του SmartTag θυμίζει πολύ το Tile και προφανώς του μοιάζει και πολύ. Οι διαρροές δείχνουν το SmartTag ως μια μικρή τετράγωνη συσκευή με στρογγυλεμένες γωνίες και μια τρύπα στη μία άκρη για περαστεί σε μπρελόκ ή κορδόνι. Οι φωτογραφίες παραπάνω κατατέθηκαν στον ρυθμιστή τηλεπικοινωνιών Ταϊβάν και ταιριάζουν απόλυτα με μια εικόνα που διέρρευσε από την εφαρμογή SmartThings της Samsung.

Για την ώρα φαίνεται πως η Samsung δεν κάνει κάτι ασυνήθιστο – αντιθέτως φαίνεται να είναι ένα τυπικό εργαλείο εύρεσης αντικειμένων. Η Samsung κυκλοφόρησε ένα παρόμοιο ανιχνευτή το 2018 που μπορούσε να συνδεθεί με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για συνεχόμενη παρακολούθηση αντικειμένων. Πιο πρόσφατα τον Οκτώβριο, η Samsung διέθεσε μια εφαρμογή που επιτρέπει τους χρήστες των gadget της, να τις εντοπίζουν χρησιμοποιώντας Bluetooth, κάτι που φαίνεται να είναι η βάση του επερχόμενου SmartTag.

Δυστυχώς αυτά φαίνεται να είναι άσχημα νέα για το Tile, καθώς και η Apple φημολογείται ότι ετοιμάζει τον δικό της ανιχνευτή. Αυτό σημαίνει δύο νέοι και μεγάλοι ανταγωνιστές μέσα σε ένα χρόνο, σε περίπτωση που και οι δύο συσκευές κυκλοφορήσουν φέτος.

insomnia.gr