Η μοναχική Πρωτοχρονιά της κυρά – Ρηνιώς στην Κίναρο [βίντεο]
Δωδεκάνησα

Η μοναχική Πρωτοχρονιά της κυρά – Ρηνιώς στην Κίναρο [βίντεο]

Κίναρος: Η ερημίτισσα κυρά Ρηνιώ και η πρωτοχρονιά στο νησί της – Τι λέει για τους επισκέπτες στο νησί και για τα «τουρκάκια»

Απολαυστική συνομιλία με την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» είχε η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, Ρηνιώ Κατσοτούρχη. Μάθαμε για τους γνωστούς αλλά και τους άγνωστους επισκέπτες, αλλά και για τα «τουρκάκια», που είναι ήσυχα.

Η κυρία Κατσοτούρχη, ως μοναδική κάτοικος του νησιού, περιέγραψε τη μοναχική Πρωτοχρονιά, η οποία για εκείνην, ήταν ίδια όπως κάθε χρόνο. Το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι θα στρωθεί το μεσημέρι.

Ευχήθηκε υγεία, χαρά και αγάπη σε όλον τον κόσμο, ενώ αποκάλυψε και μια περιπέτεια που είχαν επισκέπτες της.

 

Παραμονές των Χριστουγέννων η κυρά Ρηνιώ δέχθηκε την επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέμεινε στο νησί δυο ώρες, στη διάρκεια των οποίων συζήτησε με την κυρία Κατσοτούρχη για την καθημερινότητά της. Προτού την αποχαιρετήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «Παραμονές Χριστουγέννων, βρισκόμαστε, πολύ λίγοι από εμάς στην Κίναρο, συντροφιά με την κυρά Ρήνη.

Σκεφτήκαμε ότι τα φετινά, ειδικά, Χριστούγεννα, είναι ο κατάλληλος προορισμός, γιατί η κυρά Ρήνη συμβολίζει τα φετινά Χριστούγεννα με έναν τρόπο. Είναι μοναχική και γενναία η ίδια».

Παράλληλα, επισήμανε πως «κάπως έτσι καλούμαστε να είμαστε όλοι εμείς, με τις ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε», ενώ επικαλούμενη τα λόγια της κυρά Ρήνης προσέθεσε: «Πριν λίγο μας είπε “εγώ είμαι σε καραντίνα τόσα χρόνια”.

Βέβαια η δική της καραντίνα είναι μαγική. Χαίρομαι πάρα πολύ που είμαστε σήμερα εδώ και της κρατήσαμε λίγο συντροφιά. Και ακριβώς αυτό το μήνυμα θα θέλαμε να δώσουμε σε όλους. Καλά Χριστούγεννα, από μια άκρη της Ελλάδας, στο Αιγαίο. Να είμαστε καλά όλοι κι εσείς κυρίως κυρά Ρήνη να είστε καλά, να φυλάτε το νησί μας».

Πηγή  armyvoice.gr   megatv