Λοιμωξιολόγοι: Με κορονοτέστ θα ανοίξουν τα σχολεία Και σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές
Ελλάδα

Λοιμωξιολόγοι: Με κορονοτέστ θα ανοίξουν τα σχολεία Και σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές

Με τεστ κορωνοϊού σε μαθητές και καθηγητές να ανοίξουν τα σχολεία, εισηγείται η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Με τεστ κορονοΐου φαίνεται ότι θα ανοίξουν τα σχολεία -τεστ που θα γίνονται και σε εκπαιδευτικούς και σε μαθητές – γεγονός όμως που δεν αναμένεται να γίνει πριν την πρώτη εβδομάδα του νέου έτους. Αυτή τουλάχιστον φαίνεται να είναι η εισήγηση των λοιμωξιολόγων που χθες είχαν τηλεδιάσκεψη με τη Νίκη Κεραμέως χωρίς όμως να βρούν κοινό τόπο για την ημερομηνία επιστροφής στα θρανία.

Την εισήγηση των λοιμωξιολόγων αποκάλυψε το μεσημέρι της Τετάρτης μιλώντας στον Σκάι 100,3, ο καθηγητής μικροβιολογίας Αθανάσιος Τσακρής

Ο κ. Τσακρής είπε ακόμα ότι το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων θα έχει προτεραιότητα σε σχέση με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, αν και δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη αν το άνοιγμα θα γίνει στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την γιορτή της Πρωτοχρονιάς, πιθανότατα στις 4 Ιανουαρίου, όταν θα έχουν φθάσει στα χέρια των ειδικών και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι τις γιορτές και την χαλάρωση των μέτρων πρόληψης…θα ακολουθήσει αύξηση των κρουσμάτων.

Γι αυτό άλλωστε και ο καθηγητής Αθανάσιος Τσακρής, σημείωσε ότι ότι τα βήματα που θα γίνουν θα είναι πολύ προσεκτικά, καθώς υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις και στην Αττική.

Τι δήλωσε ο Χαράλαμπος Γώγος

“Η πρόταση της Επιτροπής είναι τα σχολεία να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατόν, ακόμα και στις 8 ή 11 Ιανουαρίου, εφόσον είμαστε ασφαλείς” δήλωσε από την πλευρά του επίσης στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. O κ. Γώγος ανέφερε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αμέσως μετά τις γιορτές σε νέα σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και ανάλογα με τα ευρήματα των τεστ.

 

Σχολείο

Οι δηλώσεις Στέλιου Πέτσα

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είπε ότι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και σύντομα θα είμαστε σε θέση να πούμε εάν θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 ή αργότερα και εάν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση μεταξύ βαθμίδων εκπαίδευσης, είπε ο κ. Πέτσας.

“Είναι πρόωρο να ανοίξουμε όλες τις δραστηριότητες στις 7 Ιανουαρίου. Δε μπορούμε να τα ανοίξουμε όλα μαζί” τόνισε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο Νικόλαος Καπραβέλος Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου είπε ότι δυστυχώς χάθηκε πολύτιμος χρόνος και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή thetoc