Ανοιγμα καταστημάτων: Ερχεται το υβριδικό μοντέλο λειτουργίας click in shop Πότε θα ξεκινήσει
Ελλάδα

Ανοιγμα καταστημάτων: Ερχεται το υβριδικό μοντέλο λειτουργίας click in shop Πότε θα ξεκινήσει

Απογοητευμένοι δηλώνουν οι φορείς του εμπορίου από τη διάψευση των προσδοκιών για άνοιγμα των επιχειρήσεων- έστω με πολύ αυστηρούς όρους- αμέσως μετά τις γιορτές, καθώς τίθεται, πλέον, σε κίνδυνο και ο τζίρος των χειμερινών εκπτώσεων.

Με τα έως τώρα δεδομένα, το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου θα γίνει σταδιακά και πιθανότατα όχι πριν από τις 15 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα κι όταν αρθεί το απόλυτο απαγορευτικό, θα εφαρμοστεί μια ακόμα υβριδική μορφή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Το επόμενο βήμα μετά το click away, θα είναι το click in shop, δηλαδή το ραντεβού όχι απλώς για την παραλαβή κάποιας παραγγελίας, αλλά για την επίσκεψη του πελάτη εντός του καταστήματος.

Πιθανή η μείωση του 30% για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις -Μαύρα στοιχεία για απώλεια εσόδων επιχειρήσεων

Όπως λένε, όμως, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, μια τέτοια λύση δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τα μικρά καταστήματα των λίγων τετραγωνικών, συμπληρώνοντας ότι ήδη η αγορά πλην κέντρου λειτουργεί ατύπως με ανάλογο τρόπο, με την αγωνία της κάλυψης έστω ελάχιστου μέρους των απωλειών τζίρου.

Αντίστροφη μέτρηση για τις χειμερινές εκπτώσεις

Η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή πιθανότατα πριν καν τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα click in shop. Όλες οι έρευνες των τελευταίων ετών από την ΕΣΕΕ, έχουν δείξει ότι πάνω από τους μισούς εμπόρους αναδεικνύουν ως πιο αποδοτικό το χρονικό διάστημα των εκπτώσεων ως το τέλος Ιανουαρίου κι αυτό επιτείνει την αγωνία των περίπου 235 χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου αλλά των 350 χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων, για τον τζίρο αυτής της περιόδου.

Πηγή: iefimerida.gr