Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ρόδο Λίγο μετά τη σεισμική δόνηση στην Τουρκία
Ρόδος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ρόδο Λίγο μετά τη σεισμική δόνηση στην Τουρκία

Ο σεισμός  δεν έγινε αισθητός στο νησί της Ρόδου.

Σεισμική δόνηση ανατολικά της Ρόδου σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το πρωί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,2 βαθμών Ρίχτερ, καταγράφηκε στις 9:13 με επίκεντρο 53 χλμ. ανατολικά της Ρόδου και εστιακό βάθος στα 7,7 χλμ.

Ο σεισμός, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έγινε αισθητός στο νησί της Ρόδου, ενώ είχε προηγηθεί η ισχυρή δόνηση στην Τουρκία.

5,3 Ρίχτερ ταρακούνησαν την Τουρκία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών και εκτάκτων καταστάσεων (AFAD), ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος αναφορές για θύματα ή σοβαρές ζημιές.

Ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 15,95 χιλιομέτρων, ανέφερε το AFAD, προσθέτοντας ότι το επίκεντρο ήταν στην επαρχία Ελαζίγ, που τον Ιανουάριο επλήγη από δόνηση 6,8 βαθμών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 39 άνθρωποι.

“Δεν υπάρχει τίποτα αρνητικό έως τώρα. Όλες μας οι ομάδες συνεχίζουν τις έρευνες στο σημείο“, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε ανάρτησή του στο Twitter.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η δόνηση έγινε αισθητή στις επαρχίες Μαλάτια, Ντιγιάρμπακιρ και Σανλιούρφα.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε νωρίτερα ότι σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC), η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 5,3 βαθμών και εστιακό βάθος μόλις 2 χιλιόμετρα.