Ολοκληρώνεται η διαδικασία των Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2020 Η ώρα του Πολιτισμού και της Κοινωνίας
Εκδηλώσεις

Ολοκληρώνεται η διαδικασία των Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2020 Η ώρα του Πολιτισμού και της Κοινωνίας

Τα Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2020 ήρθαν για να δώσουν φωνή στον αναγνώστη του ροδιακού internet (και όχι μόνο), στον κάτοικο και τον επισκέπτη της Ρόδου και με αυτό τον τρόπο να επιβραβεύσουν τις επιχειρήσεις και τους φορείς που διατήρησαν το επίπεδο των υπηρεσιών τους, που συνέχισαν να προσφέρουν στον πελάτη μία θετική και καλή εμπειρία, ένα ευχάριστο και ικανοποιητικό προϊόν. Αντίστοιχα, στις τρεις τελευταίες κατηγορίες, για τις οποίες η ψηφοφορία τρέχει μέχρι και τις 23 Δεκεμβρίου 2020, το ίδιο κοινό καλείται να διακρίνει αυτούς που με την πολιτιστική ή κοινωνική τους προσφορά έκαναν και φέτος την διαφορά, kαι ταυτόχρονα, να υποδείξουν εκείνα τα τοπόσημα και σημεία αναφοράς της Ρόδου που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε και να επισκεπτόμαστε σαν κομμάτι της μοναδικής Ροδιακής εμπειρίας.

Τα Best in Rhodes | Reader’s Choice Awards 2020, είναι μία ανοικτή πρωτοβουλία του rhodes.online με την υποστήριξη πολλών ΜΜΕ. Η διαδικασία τρέχει σε επτά θεματικές ενότητες. Η ψηφοφορία σε κάθε κατηγορία διαρκεί 20+ ημέρες και με ανοικτό ερωτηματολόγιο, όπου οι συμμετέχοντες υποδεικνύουν ελεύθερα τις προτιμήσεις τους, χωρίς περιορισμούς και προεπιλογές. Σε καμία περίπτωση, η συμπλήρωση του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου δεν αποτελεί επίσημη δημοσκόπηση ή έρευνα αγοράς, αλλά μέσω της εθελοντικής συμμετοχής αυτών που θα συμπληρώσουν τη φόρμα θα επιχειρηθεί μία αποτύπωση των προτιμήσεων του ροδιακού αναγνωστικού κοινού. Παράλληλα, η μεθοδολογία που χρησιμοποιείται είναι διαθέσιμη στον καθένα, μέσα από την ίδια ακριβώς ιστοσελίδα, εξασφαλίζοντας τη διαφάνεια της διαδικασίας, ενώ η ανακοίνωση των βραβείων θα παρέχει δημογραφικό προφίλ. Το ερωτηματολόγιο είναι διαθέσιμο ταυτόχρονα στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Η ψηφοφορία και η επεξεργασία των αποτελεσμάτων για τις θεματικές ενότητες «Κορυφαίες Επιλογές», «Ποτό & Ψυχαγωγία», «Υγεία & Ομορφιά» και «Φαγητό» έχει ήδη ολοκληρωθεί. Συνεχίζεται η ψηφοφορία για τις κατηγορίες:

Προορισμός (όπου επιλέγονται τα καλύτερα αξιοθέατα, σημεία, χώροι του νησιού)

Πολιτισμός (όπου επιλέγονται οι καλύτερες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, και λόγω COVID19 κυριαρχεί το βιβλίο), και η

Κοινωνία (όπου επιλέγονται το Πρόσωπο της Χρονιάς, η Επιχείρηση της Χρονιάς, Φορέας της Κοινωνίας των Πολιτών, κ.τ.λ.)

Τα αποτελέσματα για όλες θα ανακοινωθούν σε μία ειδική online εκδήλωση, στις 30/12/2020, που θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Youtube και Facebook.

Σκοπός του rhodes.online και της ομάδας που στηρίζει τη διαδικασία, είναι τα βραβεία αυτά να αποτελέσουν έναν ετήσιο θεσμό της ψηφιακής Ρόδου, των κατοίκων και επισκεπτών της που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, και να διαμορφώνουν σε ετήσια βάση, μία λίστα με τα καλύτερα στη Ρόδο, τα οποία θα είναι σταθερά διαθέσιμα σε έναν διαδραστικό χάρτη στην ιστοσελίδα www.bestinrhodes.gr.

Την πρωτοβουλία και ευθύνη της διαδικασίας Best in Rhodes 2020 | Reader’s Choice Awards έχει το rhodes.online, μία ιστοσελίδα αφιερωμένη στη Ρόδο, τον πολιτισμό, την τοπική κοινωνία, ιδιοκτησία της mgk.advertising. Την προσπάθεια στηρίζουν τεχνικά το Nettings Agency, σαν Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, το δικηγορικό γραφείο της Μαρίας-Ελίζας Θεοδώρου σαν νομικός σύμβουλος, το Rhodes Project ή Ροδιακό Κέντρο Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών, σαν σύμβουλος μεθοδολογίας και το λογιστικό-φοροτεχνικό γραφείο Iraklidis & associates.

Την προσπάθεια ήδη στηρίζουν επίσης ως χορηγοί επικοινωνίας: η εφημερίδα Δημοκρατική, η τηλεόραση Ίριδα, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Radio 1 88, Notos News 97,8, Top FM Δωδεκανήσου 102,4, Μελωδία Ρόδου 104,9, το περιοδικό Λωτός και οι ιστοσελίδες EnLefkotv.com, RodosEvents.gr, Rodos.Nu, flust.gr και Rhodes in Style.

Μπορεί ο καθένας να ψηφίσει ελεύθερα στο www.bestinrhodes.gr μέχρι τις 23/12/2020.