Το Facebook δεσμεύεται να αφαιρεί παραπλανητικές δημοσιεύσεις για το εμβόλιο του COVID-19
Επιστήμη - Τεχνολογία

Το Facebook δεσμεύεται να αφαιρεί παραπλανητικές δημοσιεύσεις για το εμβόλιο του COVID-19

Ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώσει τους αλγόριθμους εντοπισμού εχθρικού λόγου

Ακολουθώντας τα βήματα όπως YouTube και TikTok, το Facebook δεσμεύεται να αφαιρεί παραπλανητικές δημοσιεύσεις σχετικά με το εμβόλιο του COVID-19. Με όλο και περισσότερες υπηρεσίες υγείας να εγκρίνουν τα εμβόλια, η εταιρεία δήλωσε πως αναρτήσεις που έχουν επιβεβαιωθεί ως μη έγκυρες, θα διαγράφονται από τα Facebook και Instagram.

Αυτή είναι μια αυστηρότερη πολιτική που στοχεύει την παραπληροφόρηση του ιού, για να αποφευχθούν σωματικές βλάβες, όπως η προώθηση εναλλακτικών τρόπων θεραπείας. Το Facebook έδωσε σχετικά παραδείγματα αναρτήσεων που θα αφαιρεί, όπως την περίληψη microchip σε εμβόλια, ή άλλες που περιέχουν ανακριβείς πληροφορίες για την ασφάλεια, αποτελεσματικότητα, συστατικά ή και παρενέργειες των εμβολίων.

Η εταιρεία σημείωσε πως δε θα επιβάλλει αμέσως τα μέτρα, σημειώνοντας πως τα εμβόλια βελτιώνονται και πως στόχος τους είναι να ενημερώνουν το σύστημα αφαίρεσης όσο ενημερώνονται από τους αντίστοιχους οργανισμούς υγείας. Υπενθυμίζουμε πως παλιότερα είχε αποκλείσει διαφημίσεις κατά των εμβολιασμών σε γενικό επίπεδο.

Τέλος, το Facebook φαίνεται να ενδυναμώνει τις τακτικές επίβλεψης, καθώς γίνεται επανεπεξεργασία των αλγορίθμων για τον εντοπισμό εχθρικού λόγου (hate speech). Κύριος στόχος είναι η αυτόματη αφαίρεση σχετικών λέξεων ή εκφράσεων που κατατάσσονται σε οποιαδήποτε κατηγορία ρατσισμού.

Πηγή: insomnia.gr