Ελλάδα

Lockdown: Σε προληπτική 10ημερη καραντίνα όσοι επιστρέφουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό

Αρνητικό τεστ 72 ωρών πριν την άφιξη στη χώρα, rapid test κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο και προληπτική δεκαήμερη καραντίνα θα μπαίνει όποιος θα έρχεται στη χώρα μας μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Αρνητικό τεστ 72 ωρών πριν την άφιξη στη χώρα, rapid test κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο και προληπτική δεκαήμερη καραντίνα θα μπαίνει όποιος θα έρχεται στη χώρα μας κατά τις γιορτινές ημέρες.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα τα δύο νέα μέτρα (rapid test, προληπτική καραντίνα) θα ισχύσουν για όσους έρθουν στην Ελλάδα κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18/12 έως την Πέμπτη 7/1.

Για μετακινήσεις στον τόπο μόνιμης κατοικίας, θα ισχύουν όσα ίσχυαν και προηγουμένως, δηλαδή με την επίδειξη του εγγράφου Ε1 και Ε9.

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την παράταση του απαγορευτικού έως και τις 7 Ιανουαρίου στις 6 το πρωί στα σχολεία, καθώς επίσης και σε εστίαση και ψυχαγωγία.

O κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για επάνοδο στην κανονικότητα σταδιακά και με ασφάλεια, καθώς η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων και η μείωση του ιικού φορτίου ήταν πιο αργή της αναμενόμενης εξαιτίας της κόπωσης όλων των πολιτών και της αυξημένης κινητικότητας.

Πηγή in.gr