Ρόδος

ΣΕΤΚΕ: Ανησυχία και προβληματισμός για τα μικρά τουριστικά καταλύματα με ευθύνη του υπουργείου Τουρισμού

Τεράστιο πρόβλημα στον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων δημιουργεί η αδυναμία επίλυσης του θέματος του διακριτικού τίτλου που επιδεικνύει εδώ και ενάμιση χρόνο το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού και προσωπικά ο υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης, βάζοντας… τρικλοποδιές στους επιχειρηματίες του κλάδου, οι οποίοι τη δεδομένη στιγμή έρχονται αντιμέτωποι με τους κλυδωνισμούς που δημιουργεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο υπουργός Τουρισμού, ενώ από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του έχει ενημερωθεί σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ) για την αναγκαιότητα της επίλυσης του «καυτού» θέματος του διακριτικού τίτλου, όχι μόνο δεν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αντίθετα με την πολιτική που ακολούθησε συνέβαλε στη διαιώνισή του.

Με την παράταση που έχει δοθεί στην προθεσμία έκδοσης του διακριτικού τίτλου για τα καταλύματα να λήγει στο τέλος του έτους, ενώ, παράλληλα, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στον ορίζοντα σχετικά με την αλλαγή της διαδικασίας που ακολουθείται για την έκδοσή του, δεκάδες επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στον κλάδο θα κληθούν να αλλάξουν το όνομα των επιχειρήσεών τους. Το brand name, δηλαδή, το οποίο έχουν «χτίσει» με κόπο, θυσίες και δαπανώντας χρόνο και χρήματα, με όλες τις συνέπειες, κυρίως, οικονομικές που αυτό σημαίνει.

Η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. καταδικάζει την ακολουθούμενη πολιτική του υπουργείου Τουρισμού απέναντι στα προβλήματα των μικρών τουριστικών καταλυμάτων. Δηλώνει δε, πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις αξιώσεις και τα δίκαια αιτήματα των επιχειρηματιών του κλάδου των τουριστικών καταλυμάτων.