Συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, στις 15.30 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη, το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, για να εξετάσει τρέχοντα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη.
Θα προηγηθεί στη 13.00, η ειδική συνεδρίαση του Σώματος, στην οποία θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής για την περσινή χρονιά και εισηγητής του θέματος θα είναι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Μετά τον απολογισμό, θα τοποθετηθούν οι μετέχοντες στη συνεδρίαση.
Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης έχει ως εξής:
«Απολογισμός των πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής από 1-1-2024 έως 31-12-2024 σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη διοίκηση της περιφέρειας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 185 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87τΑ) “Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης”».
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
1. Ενημέρωση για το ζήτημα της οικοδόμησης στην περιοχή Σαρακήνικο της Μήλου και λήψη απόφασης για την ανάγκη προστασίας των τοπόσημων κάθε νησιού.
Εισηγητής: κ. Γεώργιος Λεονταρίτης (χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων).
2. Αίτημα περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για ενεργοποίηση του άρθρου 13 Β του Ν. 4186/2013, όπως ισχύει περί αύξησης ποσοστού εισακτέων στην Γ’ βάθμια Εκπαίδευση για μαθητές/-ήτριες δήμων Θήρας, Αμοργού, Ανάφης και Ιητών ως κηρυχθείσες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Εισηγητής: κ. Ιωάννης Κρητικός (αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης)
3. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Π/Υ περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου οικονομικού έτους 2025 και 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2025.
Εισηγητές:
-κ. Αντώνης Παπούλης (αν. προϊστάμενος Δ/νσης Προϋπολογισμού, Εσόδων & Συναλλαγών)
-κ. Αντώνιος Λούβαρης (αν. προϊστάμενος Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγ/σμού)
4. Προκήρυξη Χορήγησης Αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Εισηγητές:
-κ. Απόστολος Ασπράκης (αναπληρωτής περιφερειάρχης & αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου)
-κ. Νικόλαος Φωτεινιάς (εντεταλμένος ΠΣ Επιχειρηματικότητας Κυκλάδων)
5. Επικύρωση πρακτικών της 1ης/24-1-2025 συνεδρίασης περιφερειακού συμβουλίου.
Εισηγητής: κ. Σπυρίδων Αποστόλου (πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου).