Δωδεκάνησα

Φωτιά τώρα στην Κω: Απομακρύνονται κάτοικοι και τουρίστες από την Καρδάμαινα – Εκκενώνονται ξενοδοχεία

Η φωτιά στην Κω έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις – Tο πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς την Καρδάμαινα και δεκάδες εστίες έχουν κυκλώσει το χωριό

Δύσκολη και επικίνδυνη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στην Κω μετά την μεγάλη αναζωπύρωση του πύρινου μετώπου αργά το απόγευμα.

Στις 19:20 μέσω του 112 δόθηκε νέα εντολή εκκένωσης για την Καρδάμαινα και εκατοντάδες κάτοικοι και τουρίστες έχουν μετακινηθεί με λεωφορεία και άλλα μέσα στην Αντιμάχεια.

Επιστρατεύτηκαν ακόμα και λεωφορεία της Αστυνομίας, στην Αντιμάχεια ο κόσμος συγκεντρώνεται στο σχολείο και στο γήπεδο της περιοχής

Συγκεκριμένα η Αστυνομία ενημέρωσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες να απομακρυνθούν από την περιοχή και να οδηγηθούν προς την Αντιμάχεια, καθώς η φωτιά πλησιάζει το χωριό.

Δείτε εικόνες από της εκκένωση της Καρδάμαινας

Επίσης όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης δεκάδες τουρίστες επιβιβάζονται σε τουριστικά σκάφη στο λιμάνι της Καρδάμαινας όπου γίνεται και η καταγραφή τους από το Λιμενικό.

Νωρίτερα υπήρξε ενημέρωση από το Λιμενικό ότι στην θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα 1 σκάφος του Λιμενικού και άλλα 6 ιδιωτικά σκάφη προκειμένου να συνδράμουν στην εκκένωση της περιοχής εφόσον απαιτηθεί.

Επιστρατεύτηκαν ακόμα και λεωφορεία της Αστυνομίας.

Στην Αντιμάχεια, ο κόσμος συγκεντρώνεται στο σχολείο και στο γήπεδο της περιοχής.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς την Καρδάμαινα και δεκάδες εστίες έχουν κυκλώσει το χωριό.

Μήνυμα Δημάρχου

Σε μήνυμα που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Νικηταράς χαρακτηρίζει την κατάσταση κρίσιμη και κάνει έκκληση για τρόφιμα και νερά.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Η κατάσταση στο νησί, είναι κρίσιμη. Όλες οι δυνάμεις επιχειρούν. Έχω δώσει εντολή εκκένωσης της πόλης της Καρδαμαινας.
Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τρόφιμα και νερά τόσο για τους συμπολίτες μας που επιχειρούν οσο και για αυτούς που έχουν εκκενωσει τα σπίτια και τα ξενοδοχεία.
Παρακαλώ όσους μπορούν να βοηθήσουν και να συνδράμουν να επικοινωνήσουν με τα εξής τηλέφωνα
6946950654 Ηλιάνα Πετρή
6940203330 Ματίνα Χριστοδουλιδη»

Φωτιά στην Κω: Ενισχύονται οι δυνάμεις

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είχε αναφέρει ότι στη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Πόρτες Αντιμάχειας στην Κω, υπάρχουν αρκετές δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες

Για την κατάσβεση επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 32 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 9 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Οι δυνάμεις στο νησί θα ενισχυθούν περαιτέρω με 15 πυροσβέστες και 2 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Ρόδο.