Περιφέρεια

Στη Ρόδο σήμερα η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027

 

Η 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027,  θα πραγματοποιηθεί σήμερα, στη Ρόδο (στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Atrium Platinum”), υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και Προέδρου της Επιτροπής Γιώργου Χατζημάρκου.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή των 45 τακτικών μελών της Επιτροπής και των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Cristiana Costinescu,  Αναπληρώτριας προϊσταμένης της Μονάδας Ελλάδα- Κύπρος στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή  και Carsten Rasmussen, Προϊσταμένου Διοικητικής Μονάδας Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής.

Κύρια θέματα της συνεδρίασης είναι η Ενημέρωση για την ολοκλήρωση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020 και η Πρόοδος υλοποίησης Περιφερειακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο» 2021-2027, ενώ θα γίνουν και παρουσιάσεις έργων που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα εν λόγω Προγράμματα. (επισυνάπτεται η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μετά  το πέρας των εργασιών της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση δημοσιότητας, για τον απολογισμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αρχαίας Ακρόπολης Ρόδου  με ώρα έναρξης στις 19:00 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

19:00 Καλωσόρισμα-ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο

19:30 Απολογιστική παρουσίαση προγράμματος

20:00 Συνέντευξη τύπου

20:30 Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχολείο Ρόδου

 

O Περιφερειάρχης  Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής: 
Στην Ρόδο σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας μας. Το σύνολο των φορέων της χώρας και του τόπου μας, μαζί με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κάνουμε τον απολογισμό μας στο ΕΣΠΑ 2014-2020, που έκλεισε, και την πορεία έναρξης του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ένα μόνο στοιχείο, από εμένα, για το πως πήγαμε στο ΕΣΠΑ 2014-2020 :
Φτάσαμε στο 122%
Και αυτό, στην Περιφέρεια με τους πιο “αδύναμους” από πλευράς στελέχωσης φορείς υλοποίησης στην χώρα μας.
Ναι, το 122% είναι η δική μας σφραγίδα στην απαίτηση για καλύτερη ζωή.
Η δική μας απάντηση στο πως γίνεται πράξη η πρόοδος. Αφήνουμε το μοιρολόι στις πάσης φύσεως μοιρολογίστρες και προχωράμε μπροστά μόνο με δουλειά