Ρόδος

ΚΕΕΕ Ρόδος : Ξεκίνησαν στην οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης με θέμα τις διεκδικήσεις από τη νέα σύνθεση της Ευρωβουλής

Σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου , η Διοικούσα Επιτροπή της ΚΕΕΕ, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και φορέων, επιχειρηματίες αλλά και πλήθος κόσμου θα παρευρίσκονται στο νησί της Ρόδου για τις διήμερες εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της ΚΕΕΕ. Η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών και η στόχευση της επιμελητηριακής κοινότητας, η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς και θέματα τα οποία αφορούν τον τουρισμό στα Δωδεκάνησα θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες διαλόγου.

 

Οι εργασίες ξεκινήσαν το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου, με το καλωσόρισμα του προέδρου του  Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννη Πάππου, καθώς και του προέδρου ΚΕΕΕ, Ιωάννη Μασούτη.

Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες μελών του Επιμελητήριου Δωδεκανήσου με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, τις παραδοσιακές τέχνες, τις μεταφορές αλλά και το τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση.

Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με τις τοποθετήσεις προέδρων και εκπροσώπων Επιμελητηρίων και λοιπών φορέων. Το Σάββατο, στις 10.00, οι πρόεδροι της ΚΕΕΕ και του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου ενώ μια ώρα αργότερα θα ξεκινήσουν οι εργασίες της Διευρυμένης Συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής.

Εισαγωγική τοποθέτηση θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Ιωάννης Πάππου, με θέμα: «Από Κρίση σε Κρίση: Ετοιμότητα & Ανάπτυξη» ενώ θα ακολουθήσει η εισήγηση του κ. Μασούτη με θέμα: «Οι διεκδικήσεις προς τη νέα Ευρωβουλή, η επίλυση των προβλημάτων του Ελληνικού επιχειρείν και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των χρηματοδοτικών εγχώριων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων». Τις εργασίες θα τιμήσει με την παρουσία του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γεώργιος Χατζημάρκου, ο οποίος θα απευθύνει ομιλία, για την ενεργειακή μετάβαση και την κυκλική οικονομία στην πράξη, όπως εφαρμόζεται στα Δωδεκάνησα. Θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, του δημάρχου Ρόδου, καθώς και των προέδρων και των εκπροσώπων Επιμελητηρίων και άλλων φορέων.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

18.00–18.30: Προσέλευση.

18.30–20.30: Διευρυμένη συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής ΚΕΕ.

 • Καλωσόρισμα Προέδρων Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννη Πάππου, και Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη.
 • Ανάπτυξη – Τουρισμός – Επιχειρηματικότητα στα Δωδεκάνησα.

Τοποθετήσεις:

 • Θαλάσσιος Τουρισμός στα Δωδεκάνησα: κ. Γεώργιος Αντώνογλου, Αντιπρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
 • Παραδοσιακές τέχνες στο Αύριο: κ. Φαίδρα Σπανού, Γενική Γραμματέας ΔΣ Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
 • Μεταφορές: η Κατάσταση στο Νομό Δωδεκανήσου: κ. Απόστολος Ασπράκης, Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
 • Τέλος Ανθεκτικότητας στην Κλιματική Κρίση: κ. Χρήστος Μιχαλάκης, Αντιπρόεδρος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επιμελητηρίου – Πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου.
 • Τοποθετήσεις Προέδρων και Εκπροσώπων Επιμελητηρίων και λοιπών Φορέων.

 

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

 

 • 00–10.30: Κοινή συνέντευξη τύπου Προέδρων Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Ιωάννη Μασούτη, και Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννη Πάππου.

 

10.30–11.00: Προσέλευση.

11.00–13.30: Διευρυμένη συνεδρίαση Διοικητικής Επιτροπής ΚΕΕ.

 • Χαιρετισμός – εισαγωγική τοποθέτηση Προέδρου Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννη Πάππου, με θέμα: «Από Κρίση σε Κρίση: Ετοιμότητα & Ανάπτυξη».
 • Εισαγωγική τοποθέτηση Προέδρου Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, κ. Ιωάννη Μασούτη, με θέμα: «Οι διεκδικήσεις προς τη νέα Ευρωβουλή, η επίλυση των προβλημάτων του Ελληνικού επιχειρείν και η ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω των χρηματοδοτικών εγχώριων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων».
 • Ομιλία Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, κ. Γεωργίου Χατζημάρκου, με θέμα: «Ενεργειακή μετάβαση και κυκλική οικονομία στην Πράξη. Το μοντέλο της Δωδεκανήσου».
 • Χαιρετισμοί Επισήμων.
 • Χαιρετισμοί – τοποθετήσεις εκπροσώπων Κυβέρνησης και Πολιτικών Κομμάτων.
 • Χαιρετισμός Δημάρχου Ρόδου.
 • Τοποθετήσεις Προέδρων και Εκπροσώπων Επιμελητηρίων και λοιπών Φορέων