Πολιτική

Η Νέα Δημοκρατία κράτησε τις δυνάμεις της στο Νότιο Αιγαίο με το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά μεταξύ των Περιφερειών

Η ΝΔ πήρε το υψηλότερο ποσοστό στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου Το ΠΑΣΟΚ με 16,35% – ΣΥΡΙΖΑ με 12,77% – Ελληνική Λύση με 9,94%

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που προέκυψε από την ιστορικά χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων, που δεν φτάνει στο 40%, αφού η αποχή κινήθηκε γύρω στο 60% ενώ στην ευρωβουλή αναμένεται να εκπροσωπηθούν 7 κόμματα, με συνολικά 21ναν βουλευτές:

 

Το ΠΑΣΟΚ με 16,35% δεύτερο κόμμα στο νομό Δωδεκανήσου, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,77% και τέταρτη θέση για την Ελληνική Λύση με 9,94%

Στο 32,55% η συμμετοχή στις ευρωεκλογές στα Δωδεκάνησα

 

Με νικητή την αποχή, αφού η συμμετοχή κυμάνθηκε στο 32,55% διεξήχθη η εκλογική διαδικασία των ευρωεκλογών στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, στα Δωδεκάνησα με 30,52% πήρε την πρωτιά σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Χάλκη, Κάλυμνο, Αστυπάλαια και Λειψούς, ενώ το ΠΑΣΟΚ που έλαβε 16,35%, για τρίτη συνεχόμενη εκλογή εκτοπίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο νομό.

Ειδικότερα το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε πρώτο σε Τήλο, Μεγίστη και δεύτερο σε: Ρόδο, Σύμη, Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κω και Κάσο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που έλαβε 12,77% στο νομό, ήρθε στη δεύτερη θέση μόνο στη Χάλκη, το ΚΚΕ έφθασε στη δεύτερη θέση στους Λειψούς, ενώ στη Νίσυρο η Νέα Αριστερά ήρθε πρώτο κόμμα, λόγω του Νισυριακής καταγωγής υποψηφίου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Η Νέα Δημοκρατία κράτησε τις δυνάμεις της στο Νότιο Αιγαίο με το υψηλότερο ποσοστό πανελλαδικά μεταξύ των Περιφερειών.

Όσον αφορά τα Δωδεκάνησα πήρε την πρωτιά σε Ρόδο, Κω, Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Χάλκη, Κάλυμνο, Αστυπάλαια και Λειψούς, ενώ το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα σε Τήλο, Μεγίστη και δεύτερο σε 8 νησιά: Ρόδο, Σύμη, Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αστυπάλαια, Κω και Κάσο.

 

Πηγή RealVoice Ν.Παμπρή