Περιφέρεια

Γ.Χατζημάρκος: Για νέο ρεκόρ οδεύουν φέτος τα νησιά μας

“Νέα εντυπωσιακά ρεκόρ σημειώνει ο τουρισμός στο Νότιο Αιγαίο με τη Ρόδο να συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση των ποσοστών των αφίξεων” δήλωσε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Δευτέρα 3 Ιουνίου
Ο κ.Χατζημάρκος  επεσήμανε ότι η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου την ψηφιακή διαφημιστική της καμπάνια σε αγορές όπως η Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Φιλανδία και Δανία για τα Δωδεκάνησα, ενώ  14 Ιουνίου θα ξεκινήσει καμπάνια της Περιφέρειας στην Expedia,  18 Ιουνίου  στο Tripadvisor και στις 20 Ιουνίου σε άλλη μεγάλη πλατφόρμα
Ο Γιώργος Χατζημάρκος με ανάρτηση του στα social media αναφέρει τα εξής:
Ποδαρικό με το δεξί έκανε το τουριστικό 2024 καταγράφοντας ήδη Απρίλιο και Μαΐου θετικό πρόσημο σε σχέση με το ρεκόρ της περασμένης χρονιάς-ορόσημο.
Ο Μαΐου, στα 4 μεγάλα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου, ολοκληρώθηκε με άνοδο 10%, με την Ρόδο να δίνει τη μεγάλη ώθηση στο Νότιο Αιγαίο, αφού σημείωσε την μεγαλύτερη αύξηση φτάνοντας το 16% άνοδο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.
Συνολικά στο δίμηνο Απριλίου-Μαΐου, η σύγκριση με το 2023 μας δείχνει μια συνολική άνοδο σε διεθνείς αφίξεις κατά 8%, με την Ρόδο να παρουσιάζει και σε αυτό το διάστημα την καλύτερη επίδοση με 14% αύξηση.
Αν αυτά σας φαίνονται αριθμοί, δεν είναι! Είναι αξίες.
Ο Τουρισμός δίνει αξία στη χώρα μας.
Δίνει αξία στις οικονομίες των νησιών μας και στα νοικοκυριά των νησιωτών.
Δίνει αισιοδοξία και χαμόγελο στις ζωές μας. Εξάλλου, τα ρεκόρ δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός για εμάς. Είναι απλά η παράπλευρη ωφέλεια. Αυτοσκοπός υπήρξε, μέσα από την σωστή προετοιμασία, να γινόμαστε κάθε χρόνο καλύτεροι.
Τελευταία, έχουμε ανακαλύψει μέσα από τα έργα βιωσιμότητας που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ότι ο Τουρισμός είναι και ένα όχημα, μία δύναμη για αλλαγή προς το καλύτερο. Οι προκλήσεις είναι πάντα εδώ: υποδομές, βιώσιμη ανάπτυξη, εξασφάλιση προσωπικού. Είμαστε και εμείς εδώ με σχέδιο και δουλειά να τις απαντήσουμε. Όμως σε κάθε περίπτωση ο Τουρισμός είναι το οξυγόνο μας. Και ευτυχώς, από οξυγόνο πάμε καλά!