Δωδεκάνησα

Κοινή επιστολή Δημάρχων Καρπάθου και Η.Ν. Κάσου – Ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου – Σητείας

Με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση Ρόδου – Καρπάθου – Η.Ν. Κάσου και Σητείας απέστειλαν κοινή επιστολή ο Δήμαρχος της Καρπάθου Μιχάλης Φελουζής και ο Δήμαρχος της Η.Ν. Κάσου Μιχαλης Ερωτόκριτος στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστο Στυλιανίδη, στον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Παππά,στον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρο του Σ.Α.Σ Ευάγγελο Κυριάζοπουλο, στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αttica group Διονύση Θεοδωράτο, και στους βουλευτές Δωδεκανήσου αναφέροντας τα παρακάτω:

« Αφού εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την δρομολόγηση του Ο/Γ- Ε/Γ Blue Star ” Πάτμος” κατά την θερινή περίοδο (3 μήνες) από τη Ρόδο προς τα νησιά μας Κάρπαθο και Η.Ν. Κάσο γεγονός που αποτελούσε καθολικό αίτημα όλων των συμπατριωτών μας, θα θέλαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του εν λόγω δρομολογίου μέχρι τη Σητεία μιας και το Ε/Γ- Ο/Γ Blue Star “XIOΣ” το οποίο παρά την μεγάλη ταχύτητα του δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις χωρητικότητας (καμπίνες – οχήματα).

Έτσι με τη δρομολόγηση του Blue Star “Πάτμος” θα συνδέονται έστω και εποχιακά οι δύο από τους μεγαλύτερους πυλώνες του τουρισμού της χώρας μας (Ρόδος και Κρήτη) με το βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται και τα νησιά μας Κάρπαθος και Κάσος, τόσο στον τουριστικό τομέα όσο και στους τομείς της υγείας, του εμπορίου κ.α

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποδεχτείτε το παραπάνω δίκαιο αίτημά μας και να το εισάγετε ως θέμα στην συνεδρίαση του Σ.Α.Σ της Τρίτης 04 Ιουνίου 2024 » .