Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος για Εθνικό Θέατρο Ρόδου : “Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια Oι εργασίες θα ξεκινήσουν με εντατικό ρυθμό”

 

Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες η οικοδομική άδεια για την εκτέλεση των εργασιών αποκατάστασης του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, ενώ μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται και η έγκριση της μελέτης εφαρμογής, η οποία, όπως έκανε γνωστό σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, χρειάστηκε να τροποποιηθεί, καθώς οι μετρήσεις έδειξαν ότι το εμβληματικό κτήριο παρουσιάζει πρόβλημα στατικότητας.

Όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία των εργασιών,  κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση, στην τροποποίηση της μελέτης εφαρμογής οφείλεται και η σχετική καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών.

Eξέφρασε πάντως την ικανοποίησή του για την έκδοση των σχετικών αδειών και τόνισε ότι ένα κτήριο που προορίζεται να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ατόμων, πρέπει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για σεισμογενή περιοχή, όπως είναι η Ρόδος.

Με την έγκριση και της μελέτης εφαρμογής, η οποία όπως είπε χαρακτηριστικά “πέρασε από σαράντα κύματα” οι εργασίες θα ξεκινήσουν με εντατικό ρυθμό.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης  έκανε γνωστό ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται στη Ρόδο η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με το ποσό των 16,8 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή RealVoice