Ρόδος

Ρόδος: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαστηριακοί γιατροί Ανοικτά από τη Δευτέρα 27 Μάϊου όλα τα ιατρεία

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν οι εργαστηριακοί γιατροί της χώρας και της Ρόδου

Οι ίδιοι, με ανακοίνωσή τους, προειδοποιούν πως εάν δεν εισακουστούν από το Υπουργείο Υγείας, θα προχωρήσουν σε εκ νέου κινητοποιήσεις στα μέσα Ιουνίου.

Αναστολή κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ. – Ανοικτά από αύριο Δευτέρα 27 Μάϊου όλα τα ιατρεία

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής  :

 

Την Κυριακή 26 Μαΐου 2024 και ώρα 11.30 πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαστηριακών ιατρών (Ακτινολόγων, Βιοπαθολόγων-Μικροβιολόγων) στη Στέγη του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου και αξιολογήθηκαν όλα τα δεδομένα για την πορεία των πρωτοφανών κινητοποιήσεων σε Πανελλήνιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο.

Σας ενημερώνουμε ότι με απόλυτη πλειοψηφία (35 υπέρ και 2 κατά) αποφασίσθηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων που κράτησε κλειστά την συντριπτική πλειονότητα των εργαστηρίων, πάνω από είκοσι (20) ημέρες, καθότι δεν λειτουργούσαν από την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024.

Τα αιτήματα των εργαστηριακών ιατρών παραμένουν σε εκκρεμότητα, ωστόσο διαισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας, αναγκαζόμαστε να συνδράμουμε για πολλοστή φορά,  με σκοπό την εξυπηρέτηση των ασθενών, οι οποίοι είναι και οι μόνοι που δεν ευθύνονται σε τίποτα.

Οι κινητοποιήσεις αυτές απέδειξαν καταφανώς ότι ο Ιατρικός κόσμος είναι πιο ενωμένος, συσπειρωμένος και αποφασισμένος από ποτέ, για τη διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας για τον πολίτη.

Τα μηνύματα που λάβαμε από τους ασφαλισμένους την τρέχουσα περίοδο, επιβεβαιώνουν περίτρανα τη συμπαράσταση τους και την από κοινού διεκδίκηση της αύξησης της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, με σκοπό την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ειδικά τον κωδικό του προϋπολογισμού των διαγνωστικών εξετάσεων.

Η σύναψη συλλογικής σύμβασης εργασίας με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί το σημαντικότερο επαγγελματικό δικαίωμα του ιατρικού σώματος και αποτελεί το μόνιμο και διαχρονικό αίτημα μας, που πιστεύουμε ότι θα διαμορφώσει νέες προοπτικές που θα φέρουν την κανονικότητα στην άσκηση της ιατρικής στη χώρα μας.

Δίνουμε πίστωση μερικών εβδομάδων προκειμένου να διαπιστώσουμε τις επιπτώσεις των μέτρων που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας στην ομάδα διαπραγμάτευσης των εργαστηριακών Ιατρών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, σε περίπτωση που δεν μειωθούν τα επαίσχυντα μέτρα των περικοπών και των τεχνητών χρεών, να γνωρίζετε ότι θα ακολουθήσει νέος κύκλος αντίδρασης, ακόμα πιο ισχυρός.

 

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Ρ.

 

Ηλίας Τσέρκης