Ελλάδα

Γιάννης Λουλούδης: Από τα παπούτσια ΜΠΑΣΟΚ στα αθλητικά ΝΔ Ποιος είναι ο 20χρονος επιχειρηματίας

Ο Γιάννης με καταγωγή από την Κάρπαθο και έδρα τη Ρόδο, με εφόδιο 800 ευρώ από τον παππού του και ένα λάπτοπ κατάφερε να χτίσει την επιχείρησή του.

Όταν σε ηλικία 13 ετών αναζητούσε μέσω διαδικτύου να αγοράσει ρούχα αγαπημένης του μάρκας, ο Γιάννης Λουλούδης δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα διέπρεπε στον χώρο πώλησης αθλητικών παπουτσιών πριν τελειώσει το σχολείο και πως θα φωτογραφιζόταν με τον πρωθυπουργό εξαιτίας ενός ζευγαριού αθλητικών. 

Ο Γιάννης με καταγωγή από την Κάρπαθο και έδρα τη Ρόδο, με εφόδιο 800 ευρώ από τον παππού του και ένα λάπτοπ κατάφερε να χτίσει την επιχείρησή του και να «αναστατώσει» το διαδίκτυο στην Ελλάδα με τα παπούτσια «Μπασόκ».

Είναι γεγονός, κατάφερε να ξεχωρίσει αγοράζοντας συλλεκτικά παπούτσια, τα οποία μεταπωλεί, επενδύοντας σε πελάτες που ξέρουν τι θέλουν και πληρώνουν όσο – όσο για να τα αποκτήσουν. Παρότι μαθητής Λυκείου, είχε φτάσει να έχει στην κατοχή του παπούτσια τεράστιας αξίας.

Το ψάξιμο για ένα φούτερ «γέννησε» τα παπούτσια

Ο Γιάννης είχε δώσει συνέντευξη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και ανέφερε πως από μικρός δεν διάβαζε ιδιαίτερα και έβλεπε «αμερικανικό YouTube και ήθελα να πάρω τα ρούχα που φορούσαν οι YouTubers, μόνο ένα φούτερ κόστιζε 600 ευρώ. Είπα στον μπαμπά να μου το πάρει και δεν το έπαιρνε».

Στη συνέχεια έψαξε μόνος του να βρει το φούτερ και διαπίστωσε πως στη λιανική είχε 160 ευρώ και «σκέφτηκα να το πάρω και να το πουλήσω μετά. Ζήτησα ξανά από τον πατέρας μου να μου δώσει 800-1000 ευρώ για να προσπαθήσω να πάρω ρούχα σε λιανική τιμή και να τα μεταπουλήσω, αλλά δεν με πίστευε, δεν μου τα έδωσε».

Ο παππούς έδωσε στον μαθητή, τότε, Γιάννη, τα χρήματα και «στην πρώτη προσπάθεια έχασα 400 ευρώ, γιατί δεν πρόλαβα να πάρω αυτά που ήθελα. Δεν μπόρεσα να πουλήσω κάποιες κάλτσες και μποξεράκια που ήταν τα μόνα που κατάφερα να αγοράσω και τα φόρεσα εγώ. Μην πιστεύοντας ακόμη ο πατέρας μου ότι μπορώ να πουλήσω τα πράγματα που θα αγόραζα, μου είπε ότι θα μου έδινε 1000 ευρώ αν έκανα κάποια πώληση. Έτσι βρήκα ένα παπούτσι στα 180 ευρώ, το καθάρισα και το πούλησα στα 360. Παίρνω πράγματα και τα κάνω μεταπώληση».

Κάπως έτσι γεννήθηκε η εταιρεία flowerkickz.gr.

Τα παπούτσια ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημοσίευσε βίντεο στο TikTok και φωτογραφήθηκε μαζί με τον (πλέον) 20χρονο, όπου ο ίδιος φορούσε ένα μοναδικό custom made ζευγάρι sneakers. «Είχαμε ζηλέψει τα παπούτσια του ΠΑΣΟΚ και επιτέλους έχουμε τα δικά μας», δήλωσε με χιούμορ.

Το πάνω μέρος των εν λόγω παπουτσιών κοσμείται από την ελληνική σημεία, ενώ στο πλάι υπάρχει το λογότυπο της Νέας Δημοκρατίας. Στον πάτο, όμως, υπάρχει φωτογραφία του πρωθυπουργού και η λέξη «Ντολμαδάκια». «Πολύ δυνατό, στην επόμενη περιοδεία μου θα κάνουμε θραύση. Θα τα δει ο Άδωνις και θα λυσσάξει!», συνέχισε γελώντας.

Τα τρία καταστήματα και το παπούτσι με υπογραφή Μητσοτάκη

Ο Γιάννης μίλησε στον ΑΝΤ1 και είπε πως πλέον διατηρεί δύο καταστήματα στην Ελλάδα και θα ανοίξει ένα στο Ντουμπάι: «Στα 17 μου άνοιξα το πρώτο, στα 18 το δεύτερο και τώρα πάω για το τρίτο. Έχω σε Αθήνα, Ρόδο και πάω Ντουμπάι».

Ο ίδιος ανέφερε πως έχει συλλεκτικά παπούτσια που έχουν μεταπωλητική αξία: «μπορει να αγοράσω ένα με 100 ευρώ και να πάει 3.000 και 4.000. Υπάρχουν και αστρονομικά νούμερα όπως 70.000».

Όσο για τα παπούτσια ΝΔ, τα δύο ζευγάρια τα έδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον γιο του ενώ έχει φτιάξει και ένα τρίτο. Η παραγωγή τους είναι custom και έγινε στο εξωτερικό. «Ήταν δική μου ιδέα. Όπως και στο ΜΠΑΣΟΚ ήταν σατηρικό, το προσπάθησα και εδώ», ανέφερε.

«Είχα έρθει σε επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο και κανονίσαμε να βρεθούμε για να δώσω τα παπούτσια», είπε για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το τρίτο ζευγάρι με τα παπούτσια ΝΔ το υπέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης ανέφερε πως «αυτό το παπούτσι είναι για πλειστηριασμό, θα μπορούσε να πωληθεί 10.000 ευρώ».

papoutsi
Το παπούτσι με την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη | @ΑΝΤ1