Ρόδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2024» στην περιοχή «Τρεις»

Η άσκηση αντιμετωπίστηκε ως πραγματικό συμβάν δασικής πυρκαγιάς που διαχειρίζεται το Πυροσβεστικό Σώμα και σε αυτήν συμμετείχαν τα αρμόδια τμήματα της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου, δυνάμεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Δωδεκανήσου, της 11ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε. της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και των Κλιμακίων της, του Δήμου Ρόδου, των Ενόπλων Δυνάμεων, της ΕΛ.ΑΣ., της Δασικής Υπηρεσίας καθώς και εθελοντικές ομάδες.
Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την άσκηση παρακολούθησε ο αντιπεριφερειάρχης  Χρήστος Ευστρατίου
Από τον Δήμο Ρόδου παρακολούθησαν την άσκηση ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Θωμάτος, ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Ατταβύρου και αναπληρωτής Πολιτικής Προστασίας Κώστας Μενεγάκης και ο Αντιδήμαρχος Ιαλυσού Ανδρέας Κόγγος.
Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης ήταν η εκτίμηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στόχος όλων κατά τη φετινή θερινή περίοδο είναι να μην κινδυνεύσουν τα δάση της Ρόδου.