Περιφέρεια

Γ. Χατζημάρκος: Η Νησίδα Ρω αποκτά προβλήτα και εμείς την χαρά και την ικανοποίηση οτι φροντίζουμε τον τόπο μας

“Η Νησίδα Ρω αποκτά προβλήτα και εμείς την χαρά και την ικανοποίηση ότι φροντίζουμε τον τόπο μας” επισημαίνει σε ανάρτησή του στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος 
“Στη νησίδα Ρω, το νοτιοανατολικό άκρο της πατρίδας μας, δουλεύουμε με την αγάπη που αυτή η υπέροχη γη αξίζει.
Η Νησίδα Ρω αποκτά προβλήτα και εμείς την χαρά και την ικανοποίηση ότι φροντίζουμε τον τόπο μας. Αυτή την περίοδο προετοιμάζουμε την δημοπράτηση 5 μεγάλων λιμανιών σε ισάριθμα νησιά μας, αλλά η περηφάνια μας για το λιμανάκι που επιτέλους αποκτά η νησίδα Ρω δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Η αλήθεια, που δύσκολα λέγεται δημόσια, είναι ότι δεν έχουν όλα τα έργα την ίδια βαρύτητα. Τα έργα μας στο συγκρότημα νησιών Καστελλόριζο-Ρω-Στρογγύλη, είναι τα πιο δύσκολα αλλά και αυτά που μιλάνε κατευθείαν στην ψυχή μας. Γιατί, και η ψυχή αυτών των νησιών είναι η φλόγα της πατρίδας μας”
“Ναι, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Ρω. Σαν σήμερα έφυγε η κυρά της Ρω, που ύψωνε πάνω σε αυτή τη μικρή κουκίδα του Αιγαίου την ελληνική σημαία με φροντίδα και αφοσίωση επί 40 ολόκληρα χρόνια. Άφησε όμως πίσω στο νησί της τη δύναμη της ψυχής της, φάρο Ελληνικότητας για όλους εμάς.
Της αφιερώνουμε δικαιωματικά τα έργα που σήμερα εκτελούμε στο νησί, ως έναν μικρό φόρο τιμής”

 

 

Ναι, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Ρω. Σαν σήμερα έφυγε η κυρά της Ρω, που ύψωνε πάνω σε αυτή τη μικρή κουκίδα του Αιγαίου την ελληνική σημαία με φροντίδα και αφοσίωση επί 40 ολόκληρα χρόνια. Άφησε όμως πίσω στο νησί της τη δύναμη της ψυχής της, φάρο Ελληνικότητας για όλους εμάς.
Της αφιερώνουμε δικαιωματικά τα έργα που σήμερα εκτελούμε στο νησί, ως έναν μικρό φόρο τιμής