Δωδεκάνησα

“Μισεμός” Αφιερωμένο στους Μετανάστες και τους Σφουγγαράδες το Πολιτιστικό Πρόγραμμα 2024 του Επαρχείου Kαλύμνου (video)

Περιστοιχισμένος από τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τους στενούς συνεργάτες του, ο Έπαρχος Καλύμνου Μανώλης Μουσελλής, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου στο Επαρχείο, το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024”.

Ο Έπαρχος τόνισε πως γίνεται αυτή την περίοδο η ανακοίνωση του φετινού πολιτιστικού προγράμματος του Επαρχείου, “ώστε να μπορούν οι επισκέπτες μας, οι ομογενείς μας, να έχουν το χρόνο να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, τις εκκρεμότητες, τα εισιτήρια τους, ούτως ώστε να βρίσκονται στο νησί μας όταν θα πρέπει”.

Ο Μ. Μουσελλής , έδωσε το στίγμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Ν.Α. και του Επαρχείου, που θα αναφέρεται σε δύο κοινωνικές ομάδες, τους Μετανάστες και τους Σφουγγαράδες, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τόπου, ως ένα οφειλόμενο φόρο τιμής.

Ο τίτλος των εκδηλώσεων θα είναι “Ο ΜΙΣΕΜΟΣ”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Έπαρχος, λέγοντας ότι “δεν θα μπορούσε να υπήρχε άλλη λέξη πιό ποιητική, πιό λυρική, που να κρύβει τόσο έντονα συναισθήματα για εμάς του Καλύμνιους. Μισεμός λοιπόν ,ξενιτιά μετανάστευση, όλα αυτά θα τα ζήσουμε φέτος στο Πολιτιστικό καλοκαίρι 2024”

Τέλος έγινε η παρουσίαση των κεντρικών εκδηλώσεων από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, που είναι οι Άννα Τσουλφά, Νικόλας Κουτελλάς, Γιάννης Καράμαλης και Γιάννης Νομικάριος, ενώ κλείνοντας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, τον αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού, και φυσικά τους χορηγούς των εκδηλώσεων, Γιάννη Χαλίκο, ΤΗΝ ΑΡΓΩ Α.Ε. των αδερφών Ψαρομπά, αλλά και τους εθελοντές που διαχρονικά συμβάλλουν για την επιτυχή έκβαση των εκδηλώσεων και πρέπει να “χρεωθεί” στον Έπαρχο το γεγονός ότι κατάφερε να ενεργοποιήσει μια μεγάλη ομάδα εθελοντών στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Επαρχείου διαχρονικά και κυρίως νέους, που ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε κάλεσμα του Μανώλη Μουσελλή.

Ακολουθεί ο Πίνακας των Εκδηλώσεων και το βίντεο με τα όσα δήλωσαν από το πάνελ, όπως τα κατέγραψε ο φακός του Παλμού της Καλύμνου:

Πηγή palmoskalymnou.gr